Tudose: Se fac simulări privind taxa de solidaritate/ Dragnea: Ministrul Finanţelor va explica această taxă după ce va ieşi din „euforia acestei zile”

Premierul Mihai Tudose a declarat,joi,după ce a primit votul Parlamentului,că taxa de solidaritate este necesară pentru că cifrele arată anumite „derapaje” în zone financiar-fiscale, afirmând că în perioada următoarea MPF şi ANAF vor face o analiză, dând asigurări că va fi aplicată în ianuarie 2018.

1824 afișări
Imaginea articolului Tudose: Se fac simulări privind taxa de solidaritate/ Dragnea: Ministrul Finanţelor va explica această taxă după ce va ieşi din „euforia acestei zile”

Tudose: Se fac simulări privind taxa de solidaritate/ Dragnea: Ministrul Finanţelor va explica această taxă după ce va ieşi din „euforia acestei zile”

„Este scrisă în programul de guvernare. În perioada următoare, într-o lună, două, Ministerul de Finanţe, ANAF, vor face analize, simulări, pe baza a tot ceea ce înseamnă cifre pe care le avem de la statistică despre dimensiunea acestei taxe, unde va fi aplicată şi în ce cuantum. În programul de guvernare scrie foarte clar că va fi aplicată de la data de 1 ianuarie 2018 şi aşa vom face”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Întrebat de ce este nevoie de o taxă de solidaritate, Tudose a afirmat că cifrele arată „derapaje” în anumite zone.

„Aş răspude simplu: pentru solidaritate. (Este necesară-n.r.) fiindcă anumite cifre astăzi ne spun că în anumite zone financiar-fiscale există anumite derapaje”, a răspuns Tudose.

La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat că ministrul Finanţelor va explica această taxă după ce va ieşi din „euforia acestei zile”.

„O va explica ministrul Finanţelor după ce o să iasă din euforia acestei zile şi o să fie atent când primeşte 10 întrebări o dată să ştie la care răspunde. Comunicarea pe măsurile guvernamentale o vor face miniştrii şi premierul”, a spus Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici