Tur de forţă pentru proiectul Guvernului privind starea de alertă din 15 mai. Propunerea intră la Senat în comisii şi în plen

  • Senatul începe astăzi dezbaterile asupra Proiectului de lege aprobat ieri în Guvern privind starea de alertă de care depinde relaxarea din 15 mai.
  • Procedurile trebuie să se deruleze în regim de urgenţă pentru a parcurge în trei zile circuitul parlamentar.
  • România trece de la starea de urgenţă la cea de alertă pe 15 mai. Astfel, se ridică o parte dintre restricţiile existente.
  • Valul de relaxare va fi valabil din 16 mai, a precizat luni seara premierul Ludovic Orban.
1032 afișări
Imaginea articolului Tur de forţă pentru proiectul Guvernului privind starea de alertă din 15 mai. Propunerea intră la Senat în comisii şi în plen

Tur de forţă al proiectului Guvernului privind starea de alertă din 15 mai. Propunerea intră în comisii şi în plen în aceeaşi zi

Senatul va dezbate marţi, în comisiile de specialitate, şi ulterior în plen, proiectul de lege iniţiat de Guvern, cu măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în situaţia de alertă, care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă

Proiectul va intra marţi dimineaţă pentru avize şi raport în comisiile de specialitate, iar în cursul după-amiezii va fi dezbătut şi votat de plen, sub rezerva depunerii raportului de către Comisia juridică, sesizată pe fond. 

Senatul este în procedură de urgenţă aşa cum a solicitat premierul Orban, astfel încât miercuri este posibil ca proiectul să intre în cea de-a doua cameră sesizată, Camera Deputaţilor.  

Senatorul PSD Mihai Fifor a spus, marţi, într-o postare pe Facebook, că Parlamentul se va mobiliza pentru adoptarea legii privind instituirea stării de alertă, dar PSD va cere Guvernului date reale despre situaţia actuală în ceea ce priveşte infecţiile cu COVID-19.

Guvernul a adoptat luni, 11 mai, proiectul de lege privind măsurile de prevenire şi combatere a efectelor COVID şi l-a transmis Parlamentului.

Proiectul prevede că masca va fi obligatorie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă şi permite activităţile de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţii. Este vorba, în acest caz, de activităţi de tip Drive-in, Room-service sau livrare la clienţi.

Proiectul de lege prevede că angajatorii pot asigura în continuare munca la distanţă, iar instituţiile publice şi companiile naţionale cu peste 50 de angajaţi sunt obligate să organizeze programe decalate pentru salariaţi.

Valul de relaxare va fi valabil din 16 mai, a spus luni seara premierul Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici