Turcan, discurs la lansarea programului de guvernare al PNL. Principalele domenii vizate de liberali după 6 decembrie

1855 afișări
Imaginea articolului Turcan, discurs la lansarea programului de guvernare al PNL. Principalele domenii vizate de liberali după 6 decembrie

Turcan, discurs la lansarea programului de guvernare al PNL. Principalele domenii vizate de liberali după 6 decembrie

Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, care deschide lista liberalilor pentru Camera Deputaţilor la Sibiu, a declarat joi seara, la evenimentul de lansare a programului PNL pentru alegerile parlamentare - Dezvoltăm România - că liberalii au salvat România în perioada de criză, iar după 6 decembrie vor pune în aplicare reformele amânate timp de 10 ani. 
 
Turcan a afirmat că deşi angajamentul PNL a fost clar - sănătate, investiţii, fonduri europene - liberalii au preluat în 2019 guvernarea de la PSD, după trei ani şi trei guverne, acuzând PSD că nu a fost preocupat de marile sisteme publice, „ci doar de marii corupţi”.
 
„Trei ani pierduţi pentru România”, a fost concluzia liberalei la lansarea programului de campanie al PNL. Ea a amintit de ultimul ministru al Sănătăţii din Guvernul Dăncilă, Sorina Pintea, care cu câteva luni înainte de declanşarea pandemiei,  „era arestat pentru că vămuia contractele de achiziţii”.
 
„Vă rog să reţinem că această criză sanitară s-a suprapus peste cea bugetară şi peste cea instituţională lăsate de trei guverne PSD în numai trei ani”, a spus viceliderul PNL, care a menţionat că Guvernul PNL a reuşit să salveze România cu toate sistemele publice la pământ, preluate de la guvernările PSD anterioare. 
 
„Nu am preferat să stăm pe margine şi să criticăm. Alţii vor să salveze România, dar după criză, după Covid! Oricând, dar nu la greu!”, a afirmat liderul liberal. 
 
Turcan a menţionat că agajamentul ferm al PNL este să asigure dezvoltarea României.
 
„Opţiunea PNL pentru Dezvoltarea României prin investiţii este susţinută puternic de Preşedintele Klaus Iohannis, care s-a străduit şi a reuşit să obţină o finanţare uriaşă, de 80 de miliarde de euro, în negocierile purtate la Bruxelles.
 
Vicepreşedintele PNL a promis că începând cu 6 decembrie, România intră în epoca dezvoltării accelerate şi a însănătoşirii marilor sisteme publice. Ea a enumerat câteva din principalele domenii:
 
Educaţia – va sta la baza dezvoltării României, României Educate:
Finanţarea va urmări:
-investiţii în infrastructura şcolară de bază, conectarea la internet a tuturor unităţilor de învăţământ până la începutul anului şcolar 2022-2023 şi digitalizarea resurselor de învăţare;
- profesionişti în educaţie,
- extinderea reţelei de creşe în sistemul public şi generalizarea treptată a cuprinderii copiilor de 3-5 ani în învăţământul preşcolar;
- generalizarea programelor complementare, 
- centrarea conţinuturilor pe profilul celui care învaţă, pe competenţele cheie şi pe maximizarea potenţialului fiecărui copil;
- universităţi puternice şi credibile, legate la marile consorţii europene.
 
Justiţia – va fi independentă, rapidă şi unitară în deciziile sale. Nu mai putem admite ca proiectele majore pentru dezvoltarea României să se blocheze în procese nesfârşite. Nu mai vrem să vedem corupţia endemică nesancţionată şi pe corupţii care râd în palme, că sistemul este slab şi nu-i poate sancţiona. 
 
Administraţia publică – va primi  obiectivul major de a avea instituţii publice profesionalizate şi curăţate de corupţie. Administraţie în serviciul cetăţeanului este obiectivul nostru major, iar acest lucru se va întâmpla prin eliminarea tuturor drumurilor inutile ale oamenilor pentru obţinerea de avize şi ştampile absurde, prin eliminarea de suprapuneri de competenţe şi dublări de formulare/autorizări, prin transparentizare totală a cheltuirii banilor publici, prin profesionalizarea funcţiei publice şi deschiderea instituţiilor către tineri profesionişti, cu performanţe dovedite, pe care să-i salarizăm competitiv. Vreau să vorbim peste 4 ani despre o administraţie românească digitală, în care 100% dintre acţiunile care se pot face de acasă sau de la birou, de la un computer, să fie funcţionale.
 
„Pentru ca tragedii teribile precum cea de la Neamţ să nu se mai întâmple, investiţiile trebuie să meargă mână în mână cu depolitizarea şi profesionalizarea funcţiilor de management în sănătate şi educaţie, prin concursuri transparente şi prin criterii solide de evaluare. Partizanatul politic a distrus încrederea românilor în instituţii fundamentale ale statului, precum Curtea Constituţională, Consiliul Naţional al Audiovizualului, Consiliul Legislativ, Avocatul Poporului şi multe altele. Pentru a reforma aceste instituţii, avem nevoie de o majoritate solidă în Parlament. Astăzi, Parlamentul se află tot în mâinile PSD, iar efectele toxice le resimţim cu toţii, pe pielea noastră, în fiecare zi. 
 
Am convingerea că în 6 decembrie românii vor duce mai departe revoluţia începută anul trecut, la alegerile pentru Parlamentul European, continuată prin realegerea Preşedintelui Klaus Iohannis şi prin încrederea masivă acordată PNL la alegerile locale”, şi-a încheiat discursul Turcan. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici