Turcan: Guvernul să demisioneze după decizia CC privind legea descentralizării

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, că Guvernul Ponta trebuie să demisioneze în urma deciziei Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea legii descentralizării, având în vedere că legea a fost adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului.

386 afișări
Imaginea articolului Turcan: Guvernul să demisioneze după decizia CC privind legea descentralizării

Turcan: Guvernul să demisioneze după decizia CC privind legea descentralizării (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"În urma deciziei Curţii Constituţionale, Guvernul Ponta ar trebui să demisioneze. Legea descentralizării a fost trecută prin asumarea răspunderii Guvernului şi, practic, astăzi Guvernul primeşte un vot de blam din partea unei instituţii care vegherază respectarea Constituţiei", a precizat pentru MEDIAFAX Raluca Turcan.

Turcan a spus că PDL a contestat la CC legea descetranlizării pe articolul 1 privind unitatea statului român şi pe actuala formă a Constituţiei, descentralizarea nu se poate realiza.

"Ordinea corectă pentru Guvern ar trebui să fie în primul rând modificarea Constituţiei, apoi, reorgenizarea administrativ teritorială cu decizii şi servicii mai aproape de cetăţeni", a adăugat Turcan.

Curtea Constituţională a decis că Legea descentralizării, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament în luna noiembrie, este neconstituţională, admiţând sesizarea formulată de parlamentarii PDL.

"Cu unanimitate de voturi, admite obiecţia de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte criticile de neconstituţionalitate intrinsecă şi constată Legea privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi a unor măsuri de reformă privind administraţia publică, în ansamblul ei, este neconstituţională", se arată în decizia Curţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici