Turcan: Vom fi prezenţi şi nu vom participa la votul de învestire a Guvernului

Vicepremierul demis Raluca Turcan a spus, joi, că liberalii nu vor participa, în Parlament, la votul de învestire a noului Guvern, explicând faptul că PNL va folosi momentul pentru a-şi prezenta bilanţul.

2841 afișări
Imaginea articolului Turcan: Vom fi prezenţi şi nu vom participa la votul de învestire a Guvernului

Turcan: Nu vom fi prezenţi şi nu vom participa la votul de învestire a Guvernului

„În momentul în care am decis să intrăm în procedura de alegeri anticipate, Guvernul propus trebuie să fie respins de două ori în Parlament. Aşadar, votul pe care ni-l dorim în Parlament este acela de respingere a actualului Guvern, în condiţiile în care în acest moment ţara este guvernată, noi fiind în continuare miniştri interimari. Evident că momentul din Parlament dorim să îl folosim ca un moment de bilanţ în primul rând şi de prezentare a priorităţilor pe care le putem urmări şi atinge şi pe termen scurt şi pe termen mediu”, a spus Raluca Turcan, joi seara, la Digi 24.

Vicepremierul demis a adăugat că parlamentarii liberali nu vor fi prezenţi şi nici nu vor participa la acest scrutin.

„Am spus că nu vom vota împotrivă, ci nu vom participa la vot. După cum ştiţi, pentru învestirea unui Guvern trebuie să se strângă un număr minim de voturi, 233. Aşadar, cine votează împotrivă sau nu votează deloc, nu participă la crearea acelei majorităţi de votare a unui Cabinet. Deci noi vom fi prezenţi şi nu vom participa la acest vot. Ne vom abţine de la vot. (...) Nu dorim să intrăm în cei 233 care trebuie strânşi pentru a învesti acest Guvern tocmai pentru că am declarat, cât se poate de sincer, şi oamneilor şi celor din Parlament, nu putem ajunge altfel la alegerile anticipate”, a explicat sursa citată.

Raluca Turcan a adăugat că în momentul votului, miniştrii desemnaţi vor prezenta bilanţul celor trei luni de mandat.

„Faptul că acum clamează (PSD - n.red.) că în ajun de moţiune de cenzură ne-am pregătit temele pentru o bună guvernare pentru patru luni de acum înainte nu face decât să cadă, până la urmă, în capcana propriilor lor retorici. Evident că ei vor încerca să spună lucruri rele despre noi, noi, pe fond, în Parlament o să prezentăm ce am făcut în trei luni de zile şi, de asemenea, o să spunem de fiecare dată când avem ocazia care este unica soluţie pentru ca România să ajungă la alegeri anticipate şi oamenii înţeleg", a adăugat Turcan.

În cursul zilei de joi, în şedinţa de Guvern, premierul desemnat Ludovic Orban le-a solicitat miniştrilor, să fie „la înălţime”, în momentul în care vor fi audiaţi de comisiile de specialitate din Parlament. Între 17 şi 19 februarie miniştrii propuşi vor fi audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate, iar în 24 februarie este programat votul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici