Turcan: Prigoană a făcut un joc de imagine personal, el nu s-a retras niciodată din grupul PDL

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Silviu Prigoană nu s-a retras niciodată din grupul deputaţilor PDL, "ci a făcut un joc de imagine personal", ea arătându-se nemulţumită că PDL a abandonat ideea separării afacerilor de politică.

10 afișări
Imaginea articolului Turcan: Prigoană a făcut un joc de imagine personal, el nu s-a retras niciodată din grupul PDL

Turcan: Prigoană a făcut un joc de imagine personal, el nu s-a retras niciodată din grupul PDL (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Domnul Silviu Prigoană a făcut un joc de imagine personal, de fapt nu s-a retras niciodată din grupul PDL, însă problema de fond rămâne, şi anume PDL nu a continuat un demers care era sănătos pentru viaţa noastră politică, de a separa afacerile de politică", a precizat Raluca Turcan.

Ea consideră că PDL a abandonat o temă care ar fi putut să-i aducă partidului "un plus de credibilitate".

"Am abandonat o temă care putea să aducă un plus de credibilitate partidului, pentru că este moral ca banii celor care plătesc taxe şi impozite, adică banul public, să nu se ducă în afacerile unor membri de partid care ocupă demnităţi publice", a adăugat Turcan.

Colegiul Director al PDL a decis în urmă cu câteva luni, la propunerea Elenei Udrea, ca demnitarii partidului să opteze între afacerile cu statul şi politică. Colegiul Director al PDL a stabilit atunci ca BPN al PDL să decidă concret cum se va aplica această decizie.

Urmare a acestei decizii, deputatul Silviu Prigoană a demisionat, în 1 iunie, din PDL. În 21 iulie, el a declarat că va reveni în PDL în momentul în care partidul îşi va schimba atitudinea faţă de oamenii de afaceri, afirmând că el s-a simţit "dat la o parte" atât timp cât a fost pus în situaţia să aleagă între politică şi afaceri.

La începutul acestei săptămâni, Prigoană a revenit în PDL.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi, că decizia Colegiul Director al PDL referitoare la separarea afacerilor de politică nu este încă operaţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici