Turcan: PSD-ALDE vrea să transforme Parlamentul într-o fortăreaţă

Prim-vicepreşedintelle PNL, deputatul Raluca Turcan, a declarat joi, referindu-se la modificarea regulilor privind accesul în Parlament, că PSD-ALDE a trecut la forţă şi intimidare şi că vrea să transforme instituţia în fortăreaţă.

198 afișări
Imaginea articolului Turcan: PSD-ALDE vrea să transforme Parlamentul într-o fortăreaţă

Turcan: PSD-ALDE vrea să transforme Parlamentul într-o fortăreaţă

"Puterea actuală a trecut la forţă şi intimidare. Au început cu îngrădirea dezbaterilor parlamentare, cu lipsă de transparenţă în adoptarea unor proiecte importante şi au ajuns la ridicarea oamenilor liberi care protestează în stradă şi cel mai probabil îngrădirea prezenţei jurnaliştilor. Astăzi am asistat la o dezbatere care nu are nicio legătură cu realitatea. Este foarte posibil să ajungem la transformarea Parlamentului într-o fortăreaţă, unde dumneavoastră, reprezentanţii presei, să fiţi ţinuţi undeva departe de prezenţa nobilă a reprezentanţilor puterii, iar oamenii să aibă acces în Parlament doar cu avizul şi cu pixul celor care acum conduc majoritatea PSD-ALDE. Este înfiorător şi PNL a solicitat respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, pentru că altfel ajungem să încălcăm exact principiul de bază al aderării la UE, principiul politic al respectării acestor drepturi", a afirmat Raluca Turcan în Parlament.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat, joi, cu privire la protestul de miercuri din Parlament, că este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat şi că, la nivelul conducerii, vor analiza oportunitatea modificării regulamentelor celor două camere ale Legislativului.

"Vom discuta în Biroul permanent acest lucru. Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat în Parlament. E ca şi când un grup de cetăţeni nemulţumiţi de politica postului dumneavoastră ar merge în postul dumnavoastră şi ar bulversa activitatea. Fără îndoială vom discuta astăzi în Parlament, vom ridica această problemă, cred că este anormal activitatea unui Parlament, nu cred că suntem sub asediu să putem lucra într-o şedinţă normală, vom avea şi alte voturi care se pot contesta, dar mi se pare normal să avem un dialog. Ceea ce s-a întâmplat în Parlament nu a dat senzaţia unui dialog. Astăzi (joi - n.r.) o să discutăm dacă trebuiesc modificate regulamentele, dacă este nevoie să modificăm statutul, dacă este nevoie să modificăm modul în care se desfăşoară activitatea", a susţinut Florin Iordache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici