Turcan: Semnătura lui Dăncilă pe contestaţia CCR, act al trădării interesului public

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, face apel la premierul Viorica Dăncilă de a nu sesiza CCR cu privire la decizia de a nu o revoca pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a preşedintelui Klaus Iohannis, spunând că semnătura prim-ministrului pe contestaţie ar fi un act de trădare publică

450 afișări
Imaginea articolului Turcan: Semnătura lui Dăncilă pe contestaţia CCR, act al trădării interesului public

Turcan: Semnătura lui Dăncilă pe contestaţia CCR, act al trădării interesului public

"Doamna Dăncilă are, probabil, ultima ocazie să arate că e prim-ministru liber şi nu pilotat de Liviu Dragnea. Semnătura doamnei Dăncila pe o contestaţie la CCR va fi cel mai elocvent act de trădare a interesului public. Atât Liviu Dragnea, cât şi Călin Popescu Tăriceanu au dat mesaje publice spunând ce trebuie să facă Guvernul în bătălia pe care o duce PSD-ALDE cu DNA. Preocuparea celor doi lideri vine din graba de a-şi rezolva problemele personale pe care le au în justiţie. Vor să demită procurorul şef al DNA trecând peste legi, instituţii şi avizul CSM! Au umilit Parlamentul, trecând pe repede înainte legi care blochează, la propriu, sistemul de justiţie Au ignorat şi dispreţuit partenerii internaţionali, arătând la modul cel mai iresponsabil cu putinţă că drumul occidental al României poate fi sacrificat dacă interesul lor personal o cere. Acum îşi arată dominaţia absolută asupra celui mai numeros guvern din UE, care este ghidat de la distanţă şi va trebui să execute o contestaţie către CCR. Doamna Dăncilă, nu intraţi în istoria urâtă a politicii româneşti sfidând interesul public la comanda domnilor Dragnea şi Tăriceanu!", scrie, marţi, Raluca Turcan pe Facebook.

Şeful statului a refuzat, luni, să dea curs cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, anunţând că motivele invocate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă. Imediat după ce preşedintele României şi-a anunţat decizia, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat pe 10 aprilie, întrebat dacă va fi sesizată Curtea Constituţională, în cazul în care şeful statului va refuza revocarea Laurei Codruţa Kovesi, că rolul ar reveni Guvernului şi premierul trebuie să îşi asume această poziţie.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, pe 11 aprilie, că aşteaptă mai întâi să vadă ce va face preşedintele Klaus Iohannis în privinţa revocării din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, apoi va lua o decizie, dar a dat asigurări că ”sigur îl va susţine pe ministrul Justiţiei”, Tudorel Toader.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici