Turcan: Voi merge la protest, în Piaţa Universităţii/ PNL va avea o conducere legitimă, cel târziu, în iunie

Preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan a declarat, duminică, la finalul şedinţei cu preşedinţii de organizaţii, că va merge la protestul anunţat în Piaţa Universităţii, afirmând că săptămâna trecută a mers "la braţ" cu mama sa şi cu prietenii.

750 afișări
Imaginea articolului Turcan: Voi merge la protest, în Piaţa Universităţii/ PNL va avea o conducere legitimă, cel târziu, în iunie

Turcan: Voi merge la protest, în Piaţa Universităţii. Am mai fost, la braţ cu mama şi cu prietenii

"Am o emisiune de televiziune, dar de acolo cu siguranţă voi merge, pentru că este deja o tradiţie pentru apărarea legii. Eu aş vrea să o continuăm şi m-am regăsit structural ca gândire cu manifestanţii din Piaţa Universităţii şi da, voi merge", a declarat preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan, întrebată dacă va participa la protestele din Piata Universităţii.

Turcan a afirmat că săptămâna trecută a mers la protest însoţită de mama sa, adăugând că şi alţi liberali au participat la manifestaţii.

"Am fost acolo cu foarte mulţi colegi care sunt cum în spatele meu, dar separat. Am fost la braţ cu mama, cu prietenii, am fost la braţ cu prietenii care cred că România nu se poate dezvolta altfel decât prin lege şi prin reguli clare, care să fie valabile pentru toţi cetăţenii acestei ţări. Dacă vom ajunge să ne transformăm într-o ţară în care legea este una pentru politicienii de vârf şi interesaţi, şi alta pentru cei care plătesc taxe şi impozite înseamnă că am pierdut ani în tot acest parcurs democratic al României", a răspuns Turcan, solicitată să comenteze afirmaţiile potrivit cărora politicienii care merg la protest "confiscă" demrsul civic.

Turcan: PNL va avea o conducere legitimă, cel târziu, în iunie; Alegeri de jos în sus

PNL va avea o conducere legitimă cel târziu în luna iunie, a declarat, duminică preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan, afirmând că alegerile interne se vor desfăşura de jos în sus, iar funcţiile de preşedinte şi secretar general nu vor interzice candidatura la şefia PNL.

"Am ajuns la concluzia că PNL trebuie să intre în alegerile interne într-un mod cât mai integrator, cât mai transparent şi corect faţă de toţi membri de partid. Vom propune, eu împreună cu secretarul general, BPN o variantă în care alegerile să se desfăşoare de jos în sus, de la nivelul fiecărei secţii de votare, urmând cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi apoi cu cei care vor candida la conducerea PNL", a declarat preşedintele interimar al PN, Raluca Turcan.

Preşedintele interimar al PNL decizia a fost luată "în mod unitar".

Cel târziu în luna iunie PNL va avea o conducere legitimă, a afirmat Raluca Turcan

"Cred că undeva pe final, cel târziu, în iunie, PNL va avea o conducere legitimă şi susţinută de cea mai mare parte a membrilor PNL", a declarat Turcan, afirmând că nu au stabilit exact calendarul Convenţie, însă, liberalii vor să aibă timpul necesar pentru a organiza o Convenţie "integratoare".

Întrebată dacă viitorul secretar general va putea participa la Convenţie, în contextul în care se vehiculează o predare de ştafetă, Turcan a afirmat că funcţiile interimare de preşedinte şi secretar general nu sunt funcţii care să interzică persoanelor respective să candideze în alegerile interne.

"Există un echilibru în PNL pe care l-am menţinut foarte bine cu Marian Petrache şi voi susţine în continuare acea variantă de secretar general care să ducă mai departe acest echilibru. (…)", a mai spus Turcan.

Surse din PNL, au declarat că actualul secretar general, Marian Petrache, ar urma să se retragă din funcţie, în locul său fiind propus Dan Motreanu.

Turcan a mai spus că există varianta ca preşedintele Comisiei de organizare a alegerilor interne să nu poată candida la şefia PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici