Turcan: Vor fi discuţii mai aplicate cu forţele de dreapta, dacă PNL nu are şanse să câştige Primăria Capitalei

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că vor fi discuţii „mai aplicate” cu celelalte forţe de dreapta, în cazul în care reiese din analize şi sondaje că un candidat propriu al PNL nu are şanse să câştige Primăria Capitalei şi dacă alegerea primarilor nu va putea fi făcută în două tururi de scrutin.

236 afișări
Imaginea articolului Turcan: Vor fi discuţii mai aplicate cu forţele de dreapta, dacă PNL nu are şanse să câştige Primăria Capitalei

Turcan: Vor fi discuţii mai aplicate cu forţele de dreapta,dacă PNL n-are şanse să câştige Primăria

„Noi, în momentul de faţă, plecăm de la premisa, la oamenii pe care îi avem în partid, că vom avea candidatul la Primăria Capitalei din partea PNL. Am indus ideea că noi o să avem un candidat foarte bun. Eu în continuare cred că, la încrederea de care se bucură PNL în Bucureşti, cu candidaţii pe care îi avem, noi putem câştiga Primăria Capitalei cu PNL", a declarat Raluca Turcan, luni seara la postul de televiziune Realitatea Plus.

Aceasta a mai spus că, în cazul în care alegerea primarilor nu poate fi făcută în două tururi de scrutin, iar sondajele vor arată că există riscul ca un candidat al PNL să nu câştige Primăria Generală, atunci liberalii vor purta discuţii „mai aplicate” în vedere unirii forţelor de dreapta.

„Dacă vom vedea din analize, din sondaje că există un risc ca propriul nostru candidat să nu câştige această competiţie, ceea ce eu nu cred, nu ignorăm, pentru că aici intervine partea de responsabilitate politică. Dacă, prin absurd, s-ar rămâne la alegerea primarilor într-un singur tur, atunci, da, cred că discuţiile trebuie să fie un pic mai aplicate”, a conchis Raluca Turcan.

Premierul Ludovic Orban, a declarat chestionat, luni la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului, despre oferta USR-PLUS pentru PNL de a trimite un candidat comun pentru alegerile locale, că Alianţa ar trebui să-şi rezolve problemele interne, întâi, apoi „să lanseze apeluri”.

PNL a decis data de 1 martie ca termen limită pentru desemnarea candidaţilor la locale, atât în Bucureşti, cât şi în celelalte municipii. Orban a explicat că în sondajul intern vor fi analizaţi şi candidaţi din afara formaţiunii.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că nu crede că Ludovic Orban ar trebui să fie măsurat ca un eventual candidat pentru Primăria Capitalei. Şeful statului a subliniat că Orban ar trebui să rămână premier.

USR Bucureşti îl susţine pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei, în timp ce PLUS pe Vlad Voiculescu. Candidatul comun al Alianţei USR-PLUS încă nu a fost stabilit. Gabriela Firea a anunţat că vrea un al doilea mandat la PMB.

Theodor Paleologu va candida din partea PMP la Primăria Capitalei, însă dacă alegerile vor fi în două tururi de scrutin, acesta a anunţat că va sprijini candidatura lui Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici