UDMR anunţă în plen că va vota bugetul pe 2010

Deputatul UDMR Lakatos Peter a anunţat, luni, în Plenul Parlamentului, că parlamentarii Uniunii vor vota în favoarea proiectului de Lege a bugetului de stat pentru anul 2010, care, deşi nemulţumeşte pe toată lumea, nu este discriminatoriu, fiind "la fel de vitreg pentru toţi".

23 afișări
Imaginea articolului UDMR anunţă în plen că va vota bugetul pe 2010

UDMR anunţă în plen că va vota bugetul pe 2010 (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

"Prieteni, venii aici pe buget să-l îngrop, nu slavă să-i aduc", şi-a început deputatul discursul, el susţinând că astfel şi-ar începe discursul Antoniu din drama lui W. Shakespeare dacă ar încerca să îi convingă pe senatori şi deputaţi să voteze bugetul.

El a arătat că bugetul propus nemulţumeşte, cu mici excepţii, pe toată lumea, inclusiv pe ministrul de Finanţe, "nu este nici de stânga, nici de dreapta, este buget de sacrificiu, un buget de criză".

Printre observaţiile critice menţionate de Lakatos au fost primirea extrem de târzie a proiectului de buget, "neîncăpătoarea sală de şedinţă în care, în fiecare an, în condiţii nedemne pentru ordonatorii principali de credite, se dezbate proiectul legii bugetului de stat", precum şi promisiunile neonorate de mulţi ani cu privire la bugetul multi-anual, bazat pe programe, pe puterea anticipativă şi de analiză a Guvernului şi nu pe obişnuinţă.

"Acest buget, rezultat în urma dezbaterilor din comisii, în sfârşit deschide drumul reformei administraţiei publice introducerea finanţării cheltuielilor pe baza standardelor de cost în învăţământ, în cazul serviciilor sociale, constituie prima măsură reală de reformă în ultimii ani în acest domeniu", a subliniat Lakatos Petru.

"Acum ori niciodată, dacă e să citez din versurile imnului, trebuie începută implementarea reformelor, având în vedere că doi ani şi jumătate nu suntem ameninţaţi de alegeri prezidenţiale, parlamentare sau locale", a mai afirmat Lakatos Petru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici