UDMR cere calm în coaliţie. Tanczos Barna: „Nu există alternativă în acest moment”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, face un apel la calm şi le cere colegilor săi din Guvern să nu rupă coaliţia, pentru că nu există, în prezent, o alternativă. „Sper că noaptea va fi un sfetnic bun pentru toată lumea”, spune, joi, Tanczos Barna.

167 afișări
Imaginea articolului UDMR cere calm în coaliţie. Tanczos Barna: „Nu există alternativă în acest moment”

UDMR cere calm în coaliţie.Tanczos Barna: „Nu există alternativă în acest moment”

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, care este poziţia UDMR în scandalul din Guvern, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus că Uniunea a făcut de mai multe ori apel la calm şi stabilitate.

„Am făcut de mai multe ori apel la responsabilitate şi la calm. Situaţia de ieri (miercuri – n.r.) este una într-adevăr tensionată. UDMR a cerut de mai multe ori ca acest program, <Anghel Saligny>, să fie analizat cu prioritate, să avem avizarea acestui act normativ în cel mai scurt timp posibil pentru că suntem convinşi de faptul că România are nevoie de acest program de dezvoltare, care vine şi, din punctul nostru de vedere, al Ministerului Mediului, de exemplu, rezolvă o problemă uriaşă: infringementul pe gospodărirea apei menajere”, a spus Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a spus că UDMR a luat act de solicitarea premierului Florin Cîţu de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei Stelian Ion, ca fiind un atribut al primului ministru.

„Am luat act de această solicitare. Este atributul primului ministru. Dânsul are posibilitatea şi cu mine, şi cu alţii, să ia, la un moment dat, o asemenea decizie. Sper că noaptea va fi un sfetnic bun pentru toată lumea, sper ca mâine (vineri – n.r.), şedinţa de Guvern şi şedinţa de coaliţie să ne ducă către poziţii mai apropiate, către un compromis şi către o soluţie prin care această coaliţie să meargă mai departe”, a mai spus ministrul Tanczos Barna.

Acesta este de părere că „alternativă la această coaliţie nu există”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici