UDMR exclude varianta de guvernare PSD-PNL-UDMR, majoritatea va fi formată cu PDL

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri, că exclude o variantă de guvernare PSD-PNL-UDMR, el afirmând că , în opinia sa, o majoritate de guvernare va fi formată cu PDL.

16 afișări
Imaginea articolului UDMR exclude varianta de guvernare PSD-PNL-UDMR, majoritatea va fi formată cu PDL

UDMR exclude varianta de guvernare PSD-PNL-UDMR, majoritatea va fi formată cu PDL (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

El a făcut aceste declaraţii, după discuţiile purtate cu reprezentanţii PNL, întrebat dacă mai este viabilă în acest moment majoritatea PSD-PNL-UDMR.

"La acest moment exclud o astfel de variantă de guvernare. Luând în considerare contextul actual, eu cred că o majoritate guvernamentală va fi formată cu PDL. Întrebarea e dacă se reuşeşte acest lucru şi cu PNL. Dorinţa noastră e să fie şi PNL acolo", a spus Marko.

Preşedintele UDMR a menţionat că în cadrul discuţiilor cu liberalii a reafirmat convingerea Uniunii că pentru o astfel de majoritate stabilă şi pentru un guvern stabil ar fi şi este nevoie şi de prezenţa PNL, iar orgnizaţia pe care o conduce optează pentru o astfel de soluţie majoritară PDL-PNL-UDMR.

"Putem concepe şi un guvern format de către PDL-UDMR şi minorităţi dacă colegii noştri din PNL vor considera că nu pot participa într-o astfel de majoritate. Putem accepta şi o astfel de formulă, dar în continuare am invita pe colegii noştri din PNL să vină într-o astfel de majoritate", a arătat senatorul.

Marko a amenţionat că Uniunea se află într-o perioadă de consultări intense în ceea ce priveşte prima urgenţă în acest moment, respectiv formarea cât mai repede a unui guvern stabil, care să facă faţă provocărilor crizei economice şi să reuşească relansarea ţării.

El a reiterat faptul că UDMR are relaţii foarte strânse şi foarte speciale cu PNL, cu care a şi avut un protocol de susţinere a aceluiaşi candidat pentru funcţia de prim-ministru, cât şi anumite principii pe care cele două formaţiuni politice doresc să le impună în viaţa politică din România în privinţa reformei, în privinţa descentralizării.

"O parte din acest protocol s-a consumat fiindcă suntem într-o situaţie când a fost ales preşedintele României, primul-ministru propus de noi s-a recuzat, dar principiile rămân valabile şi aceste principii sunt asumate atât de PNL cât şi de UDMR şi în continuare va trebui să fim într-o relaţie cât mai strânsă şi vom încerca să ne consultăm cât mai strâns", a declarat preşedintele Uniunii.

El a menţionat, pe de altă parte, că UDMR a început discuţii cu PDL în interesul formării unei majorităţii unei majorităţi guvernamentale şi în interesul formării unui guvern stabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici