UDMR şi PMP susţin propunerea PNL pentru şefia Senatului. Kelemen Hunor: Dacă nu susţinem Guvernul, nu-l susţinem pe domnul Meleşcanu

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, că UDMR ar susţine candidatura liberalului Alinei Gorghiu pentru şefia Senatului, dacă aceasta va exista. Totodată, Kelemen Hunor a afirmat că maghiarii resping numirea lui Teodor Meleşcanu la conducerea forului superior al Parlamentului.

168 afișări
Imaginea articolului UDMR şi PMP susţin propunerea PNL pentru şefia Senatului. Kelemen Hunor: Dacă nu susţinem Guvernul, nu-l susţinem pe domnul Meleşcanu

UDMR şi PMP susţin propunerea PNL pentru şefia Senatului. Kelemen Hunor anunţă că UDMR ar putea să o susţină pe Alina Gorghiu la şefia Senatului

„Am discutat cu alţi liberali, ştiu de această candidatură, dar astăzi nu am abordat acest subiect cu domnul Orban. Dacă va exista această candidatură da, nu avem o problemă, nu e niciun secret. Dar deocamndată nu ştim, vedeţi acolo că e Meleşcanu, nu e Meleşcanu, are şi ALDE”, a declarat Kelemen Hunor, întrebat dacă UDMR susţine candidatura Alinei Gorghiu la şefia Senatului.

Totodată, liderul UDMR a afirmat că maghiarii nu îl vor susţine pe Teodor Meleşcanu pentru această funcţie.

„În ceea ce priveşte Senatul, am discutat cu colegii noştri din Senat, nu îl vom susţine pe domnul Meleşcanu, nu e o chestiune personală, dar dacă nu susţinem Guvernul, nu-l susţinem la Senat pe domnul Meleşcanu. Dacă va exista din partea opoziţiei o candidatură aşa cum se anunţă, se preconizează, acea persoană va avea susţinerea noastră, dar trebuie să aşteptăm să fie clarificate aceste aspecte”, a adăugat Kelemen.

Senatorii vor vota succesorul lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului în plenul de marţi, 10 septembrie, potrivit unei decizii adoptate în Biroul Permanent. În cursă sunt Ion Popa din partea ALDE, Alina Gorghiu din partea PNL, dar şi Teodor Meleşcanu, propus de PSD.

ALDE a stabilit susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, propunerea PNL pentru şefia Senatului este Alina Gorghiu, potrivit unor surse din interiorul partidului. PMP şi-a exprimat, totodată, susţinerea Alinei Gorghiu pentru această funcţie.

Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului. Viorica Dăncilă a precizat că locul a aparţinut ALDE, iar PSD vrea să fie corect şi să respecte acest lucru.

În schimb, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că cine va accepta o funcţie în Parlament fără susţinerea ALDE va fi exclus din partid, făcând referire la Teodor Meleşcanu.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, luni, în plen, demisia din funcţia de preşedinte al Senatului. Interimatul a fost preluat de senatorul PSD de Argeş, Şerban Valeca, după vacantarea funcţiei în plenul de luni.

Tomac: PMP va susţine propunerea PNL pentru şefia Senatului

Preşedintele PMP Eugen Tomac a declarat, miercuri, în Parlament, că senatorii partidului său vor susţine propunerea PNL pentru şefia Senatului. De asemenea, Tomac a anunţat că PMP va susţine o moţiune de cenzură depusă de liberali împotriva Guvernului Viorica Dăncilă.

"Am avut o discuţie cu cei cinci senatori ai PMP. Vom susţine propunerea de dreapta, respectiv candidatul PNL (pentru funcţia de preşedinte al Senatului-n.red.). Sper ca aventura asta cu Meleşcanu, vânător de funcţii, să înceteze, pentru că nu sunt funcţiile lor, sunt funcţii în statul român", a afirmat Eugen Tomac.

Acesta a mai transmis că PMP va purta discuţii miercuri cu preşedintele PNL Ludovic Orban privind susţinerea unei eventuale moţiuni de cenzură depusă de liberali.

"Am discutat cu domnul Orban zilele acestea şi urmează ca în cursul zilei de astăzi să avem o întrevedere. Vom susţine un demers legitim al opoziţiei de a încerca să coagulăm o majoritate care să trimită acasă guvernul Dăncilă. Este esenţial să fim consecvenţi", a spus europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că liberalii vor depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului numai când sunt siguri că au strâns peste 233 de semnături pentru adoptarea moţiunii la votul din plenul reunit al Parlamentului.

Taguri:
udmr,
gorghiu,
senat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici