UDMR va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale

Consiliul Consultativ al organizaţiilor teritoriale ale UDMR a decis, sâmbătă, că uniunea va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, nominalizarea urmând să aibă loc săptămâna viitoare la CRU, a declarat liderul formaţiunii Marko Bela.

12 afișări
Imaginea articolului UDMR va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale

UDMR va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto)

"Săptămâna viitoare, Consiliul Permanent şi Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) vor lua o decizie, dar se conturează o decizie deja, şi anume că vom avea un candidat propriu. Practic, marea majoritate a preşedinţilor organizaţiilor teritoriale sunt pentru o astfel de variantă", a afirmat liderul UDMR.

Marko a afirmat că s-a discutat şi despre caracterul mesajului care va fi formulat cu ocazia alegerilor prezidenţiale, concluzia fiind că uniunea trebuie să continue şi să întregească mesajul folosit în alegerile pentru PE.

Potrivit lui Marko, Consiliul Consultativ a analizat şi un profil al viitorului candidat care va trebui să fie politician.

"S-a discutat şi imaginea robot a viitorului candidat. E nevoie de un politician, nu de cineva din exterior, de un independent, un intelectual. Un politician capabil să transmită mesajul politic al UDMR", a adăugat preşedintele uniunii.

Marko a spus că, în afară de numele vehiculate la Târgu Mureş privind candidatul UDMR, au mai fost avansate şi altele.

"Vor fi patru-cinci nume, nu mai mult", a precizat Marko Bela.

Surse din cadrul UDMR au declarat corespondentului MEDIAFAX că în afară de Marko Bela, Borbely Laszlo, Gyorgy Frunda, Kelmen Hunor pe listă au mai apărut Nagy Zsolt şi Cseke Attila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici