Video Udrea: Ar trebui înfiinţate comisii parlamentare pentru toţi miniştrii PNL din fostul guvern - VIDEO

Ministrul Turismului, Elena Udrea, consideră că ar trebui înfiinţate comisii parlamentare pentru toţi miniştrii PNL care au făcut parte din fostul Cabinet, pentru a cerceta modul în care aceştia au cheltuit fondurile de la bugetul de stat.

16 afișări

Afirmaţia ministrului Turismului a venit ca răspuns la solicitările din ultimele zile referitoare la constiturea unei comisii parlamentare care să analizeze modul în care au fost cheltuite fondurile instituţiei.

"Dacă suntem la momentul comisiilor parlamentare, cred că guvernul PNL, fiecare dintre miniştri, ar trebui cercetat de către o comisie parlamentară pentru felul în care au cheltuit banii publici. Nu mă refer la trei milioane euro, cât a cheltuit Ministerul Turismului în acest an pe promovare, ci la sute de milioane care s-au cheltuit de către miniştrii PNL. Dacă aveţi vreo problemă cu ministrul da, dar dacă nu, lăsaţi turismul în pace (...)", a declarat, joi, Elena Udrea.

Ea a dat ca exemplu un proiect al Ministerului Sănătăţii de 260 milioane euro, din care 60 milioane euro au reprezentat costuri operaţionale, dar pentru informarea populaţiei despre virusul gripei porcine nu a fost alocat niciun ban.

Udrea a afirmat că toate cheltuielile Ministerului Turismului, inclusiv contractele încheiate, se află pe site-ul instituţiei.

"Ministerul Turismului nu are nimic de ascuns. Nu înţeleg ce vor să cerceteze, atât timp cât cheltuielile instituţiei şi contractatele se află pe site-ul ministerului. Suntem singurul minister care a făcut o conferinţă în care să prezinte public bilanţul la şase luni, am răspuns în ultima perioadă la sute de întrebări venite din partea presei şi este nefiresc că nu ni se publică dreptul la replică, nu ni se dau comunicatele. Suntem acuzaţi de lipsă de transparenţă faţă de subiectul cheltuirii celor trei milioane euro pentru promovare", a adăugat Udrea.

Ea a explicat că cele trei milioane de euro au fost cheltuite pe două evenimente organizate pe litoral de Paşte şi 1 Mai, participarea la 49 de târguri internaţionale, precum şi vizite ale jurnaliştilor şi turoperatorilor străini în România. Totodată, a avut loc un eveniment la Paris prin care a fost lansata campania naţională "Romania, the land of choice".

Udrea a participat, joi, la conferinţa Mediafax Talks about Romanian Tourism, organizată în parteneriat de Mediafax şi Ministerul Turismului. Conferinţa aduce în dezbatere principalele prevederi din proiectul de lege a turismului, precum şi teme legate de promovarea acestui sector şi investiţiile în dezvoltarea sa.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici