Udrea: Kovesi l-a "exonerat" pe Blaga. Liderii PNL şi apropiaţii lui Iohannis au protecţie

Elena Udrea, aflată în arest preventiv, susţine pe pagina sa de Facebook, că procurorul-şef al DNA, Laura Kovesi "l-a exonerat şi mângâiat pe frunte pe Vasile Blaga", ceea ce arată "protecţia de care se bucură liderii PNL şi apropiaţii noului Preşedinte", care practic sunt "imuni".

1218 afișări
Imaginea articolului Udrea: Kovesi l-a "exonerat" pe Blaga. Liderii PNL şi apropiaţii lui Iohannis au protecţie

Udrea: Kovesi l-a "exonerat" pe Blaga. Liderii PNL şi apropiaţii lui Iohannis au protecţie (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

"Ieşirea de ieri a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, prin care l-a exonerat şi mângâiat pe frunte pe Vasile Blaga devoalează, de fapt, protecţia de care se bucură liderii PNL şi apropiaţii noului Preşedinte în această perioadă. Practic, aceştia sunt imuni pentru că este nevoie de ei în vederea schimbării majorităţii parlamentare", se spune în postarea semnată "echipa de comunicare".

În postare se adaugă: "Am putea fi de acord cu declaraţia doamnei Kovesi că denunţurile nu erau suficiente dacă nu exista o fractură logică evidentă şi pentru un copil de clasa întâi: pe baza denunţurilor făcute în care se aminteşte de Vasile Blaga şi alţi lideri PNL, în cazurile lui Dorin Cocoş şi Gabriel Sandu s-a dispus arestul la domiciliu în dosarul Microsoft". Aceasta ar însemna că "procurorii au crezut în veridicitatea declaraţiilor şi au probe în acest sens".

"Echipa de comunicare" susţine că " în cazul Elenei Udrea, s-au luat decizii impuse de conducerea DNA chiar dacă existau doar denunţuri apărute din senin şi doar pe ultima sută de metri a anchetei", deci "argumentul doamnei Kovesi nu stă în picioare".

În postare se mai susţine că "Elena Udrea nu se bate şi nu atacă instituţiile statului: SRI, DNA sau Înalta Curte" şi se repetă că "lupta" sa este cu Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, "care exercită puterea în România de o manieră ocultă".

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Kovesi, a declarat, marţi, că la structura pe care o conduce nu există niciun dosar care să se bazeze doar pe un denunţ, fiecare lucrare penală conţinând şi alte probe, cum ar fi declaraţiile unor martori sau interceptări audio.

"De când conduc DNA nu există niciun dosar care să-şi fundamenteze acuzarea doar pe un denunţ. Niciodată un procuror din DNA nu-şi va întemeia o acuzaţie pe un simplu denunţ. Întotdeauna denunţul trebuie coroborat cu altă declaraţie, la fel cum se face şi în cazul recunoaşterii pe care unii suspecţii din dosarele noastre o fac. Niciodată o declaraţie pe care un suspect o face nu constituie ea însăşi o probă, întotdeauna o coroborăm cu alte probe", a spus Kovesi.

Întrebată în context, de implicarea co-preşedintelui PNL Vasile Blaga în dosare penale, Kovesi a spus: "nu este începută urmărirea penală faţă de persoana despre care m-aţi întrebat".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici