Udrea: Kovesi să sesizeze Inspecţia Judiciară şi pentru că am negociat numirea ei în fruntea DNA

Elena Udrea a cerut, miercuri, DNA să sesizeze Inspecţia Judiciară a CSM şi pentru afirmaţia potrivit căreia a negociat cu fostul premier Victor Ponta, în biroul acestuia, numirea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea instituţiei.

3243 afișări
Imaginea articolului Udrea: Kovesi să sesizeze Inspecţia Judiciară şi pentru că am negociat numirea ei în fruntea DNA

Udrea: Kovesi să sesizeze Inspecţia Judiciară şi pentru că am negociat numirea ei în fruntea DNA

''DNA-ul sesizează Inspecţia Judiciară a CSM pentru că am afirmat că Kovesi a dat ordin să fiu arestată din nou în vara lui 2015, ceea ce s-a şi încercat în luna octombrie a anului trecut. Această afirmaţie am făcut-o şi la momentul respectiv, dar atunci nu a contat pentru Kovesi. Eu cer şefei DNA să mai sesizeze Inspecţia şi cu următoarea declaraţie: Eu, Elena Udrea, am fost la primul ministru Victor Ponta în birou să negociez numirea lui Kovesi în funcţia de procuror şef al anticorupţie'', a scris Elena Udrea pe Facebook.

Ea menţionează, în postarea sa, că a făcut acest lucru deoarece preşedintele Traian Băsescu dorea să o nominalizeze în această funcţie, Ponta avea altă propunere, iar cei doi nu discutau între ei.

''Am făcut-o din proprie iniţiativă, dar sunt persoane care pot confirma ceea ce spun'', a conchis Elena Udrea.

Cererea Elenei Udrea vine după ce DNA a anunţat, miercuri, că a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţii făcute de fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului pe pagina de internet a unei publicaţii online, în care deputatul susţinea, printre altele, că procurorul şef al DNA a dat ordin să fie arestată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici