Udrea: Nimeni în România nu are o mai mare cunoaştere a metodelor de fraudare a alegerilor decât PSD

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, luni, că rezultatul alegerilor parţiale din Maramureş şi Neamţ reprezintă "o mare victorie pentru PDL" şi a susţinut că "nimeni în România nu are o mai mare cunoaştere a metodelor de fraudare a alegerilor decât PSD".

832 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nimeni în România nu are o mai mare cunoaştere a metodelor de fraudare a alegerilor decât PSD

Udrea: Nimeni în România nu are o mai mare cunoaştere a metodelor de fraudare a alegerilor decât PSD (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Este o mare victorie pentru PDL, în primul rând că a câştigat în colegii PSD. Deci, locurile pentru care s-a candidat au fost ocupate de parlamentari ai PSD, iar victoria PDL la Neamţ şi scorul foarte bun la Maramureş arată că sondajele pe care le tot arată USL sunt incorecte şi sunt făcute pentru moralul membrilor lor", a declarat Elena Udrea înaintea şedinţei BPN al PDL.

Referindu-se la acuzaţiile de fraudă formulate de PSD la adresa PDL, Elena Udrea a declarat că, dacă spunea PNŢCD despre fraudarea alegerilor, "era de luat în seamă".

"Le-aş răspunde că nimeni în România nu are o mai mare cunoaştere a metodelor de fraudare a alegerilor decât PSD. Dacă spunea PNŢCD despre fraudarea alegerilor era de luat în seamă, aşa, săptămâna trecută dumneavoastră arătaţi cum se dansa, cum se mâncau mici la întâlnirea cu Victor Ponta şi Crin Antonescu", a adăugat Udrea.

Ea a apreciat că, dacă se vorbeşte despre încălcarea regulilor în derularea alegerilor, "primii care trebuie acuzaţi sunt chiar cei de la USL".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, după închiderea votului la alegerile parţiale, că PDL a apelat la o campanie bazată pe mită electorală, şantaj şi fapte ilegale.

Candidatul PDL Adrian Rădulescu a câştigat alegerile din Colegiul uninominal 6 Neamţ, conform rezultatelor oficiale finale comunicate, luni dimineaţa, de către Biroul Electoral de circumscripţie Neamţ.

După numărarea voturilor din cele 82 de secţii de votare, Adrian Rădulescu a întrunit 54,95 % dintre opţiuni (17.186 de voturi) în timp ce contracandidatul său, Liviu Harbuz (PDL) a primit 14.089 voturi (45,05 dintre opţiuni), a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de circumscripţie Neamţ, Constantin Chiriac.

Candidatul USL Florin Tătaru a câştigat alegerile din Colegiul uninominal 2 Maramureş, conform rezultatelor oficiale finale comunicate, în noaptea de duminică spre luni de către Biroul Electoral de circumscripţie Maramureş.

După numărarea voturilor din cele 79 de secţii de votare, Florin Tătaru a întrunit 42,67% dintre opţiuni (9433 de voturi) fiind urmat de Mariana Popa (PDL) cu 35,48% dintre opţiuni (7845 de voturi). Candidatul PER a primit 4338 voturi (19,62%) şi cel al PRM a primit 493 de voturi (2,23%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici