Udrea: România poate avea oricând o femeie premier, dar categoric nu doresc acest post

Ministrul Dezvoltării Elena Udrea a declarat, duminică, la Pro TV, că nu vrea să-şi încheie cariera politică după acest mandat şi a apreciat că România poate avea în orice moment o femeie premier, dar a negat categoric că ar dori acest post.

19 afișări
Imaginea articolului Udrea: România poate avea oricând o femeie premier, dar categoric nu doresc acest post

Udrea: România poate avea oricând o femeie premier, dar categoric nu doresc acest post (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafa Foto)

"Cred că o femeie-premier pooate avea în orice moment România. Nu cred că avem nevoie să ne schimbăm mentalitatea pentru asta, important este să existe femeia care să poată să fie premier", a spus Elena Udrea, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV.

Ea a fost întrebată dacă ar putea ocupa ea un post de premier. "Nu există această discuţie. Am văzut speculaţiile în presă", a spus ministrul.

De asemenea, a negat că şi-ar dori acest post. "La această întrebare, ca să nu nască nici o speculaţie, să nu văd televiziunile o săptămână pline de cum se visează Elena Udrea premier, răspunsul e: Nu, categoric, nu", a precizat ea.

Elena Udrea a subliniat că funcţia de ministru este doar o etapă şi că nu vrea să-şi termine cariera politică după acest mandat.

"Eu nu vreau să-mi termin cariera politică după acest mandat. Eu rămân în politică. Cred că sunt o mulţime de lucruri de făcut şi situaţia în care ne aflăm arată cât de multe lucruri mai sunt de făcut cu ţara asta, ca să putem să ajungem la o situaţie normală, de normalitate", a adăugat ministrul.

Udrea a precizat că, la nivelul PDL, va candida pentru o funcţăie de vicepreşedinte, ea ocupând în prezent postul de secretar executiv al partidului.

"Mai departe, cariera, sigur, în fiecare zi în politică te aşteaptă noi provocări. Astăzi, aşa cum a scăzut în sondaje Guvernul, este foarte greu să şii ce poţi să faci în 2012. Ca membru al actualului Guvern este momentul în care îţi asumi ca politician o situaţie extrem de nefericită", a apreciat Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici