UDTTMR: Vorbele despre creştinarea unui musulman nu pot determina o decizie politică

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) se delimitează, într-un comunicat, de anunţul făcut miercuri de Uniunea Democrată a Tătarilor, spunând că vorbele "nepotrivite" ale preşedintelui referitoare la creştinarea unui musulman nu pot determina o decizie politică.

137 afișări
Imaginea articolului UDTTMR: Vorbele despre creştinarea unui musulman nu pot determina o decizie politică

UDTTMR: Vorbele despre creştinarea unui musulman nu pot determina o decizie politică (Imagine: Andreea Câmpeanu/Mediafax Foto)

Reacţia UDTTMR vine după ce Uniunea Democrată a Tătarilor a recomandat, miercuri, musulmanilor să îl voteze pe Mircea Geoană în turul al doilea al prezidenţialelor, menţionând că este deranjată de afirmaţia lui Traian Băsescu privind fapta frumoasă pe care a făcut-o când a creştinat un musulman.

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România susţine, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că Uniunea Democrată Tătară din România este "o organizaţie fantomă", fără activitate în folosul comunităţii tătare.

UDTTMR susţine că este singura organizaţie legitimă, având rolul de a promova imaginea etniei tătare şi fiind reprezentată în Camera Deputaţilor.

"UDTTMR fiind o organizaţie apolitică, firesc, nu face recomandări politice. Şi în această situaţie, a alegerilor, avem acelaşi comportament. Dacă, totuşi, ni se cere să facem recomandări, recomandăm tuturor etnicilor tătari să voteze fiecare după cum consideră, deoarece există simpatizanţi ai tuturor partidelor politice şi ai tuturor candidaţilor", se arată în comunicatul citat.

Referitor la afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu privind fapta bună de a creştina un copil musulman, Uniunea precizează că, în opinia sa, "aceste vorbe nepotrivite nu pot determina luarea unei decizii politice de o asemenea importanţă de către populaţia musulmană din România" şi că "nu se poate generaliza acest caz particular".

Uniunea Democrată Tătară (UDT) a recomandat, miercuri, musulmanilor să îl voteze pe Mircea Geoană în turul al doilea al prezidenţialelor, conform unui comunicat al UDT, care menţionează că Uniunea este deranjată de afirmaţia lui Traian Băsescu privind fapta frumoasă pe care a făcut-o când a creştinat un musulman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici