Ultima zi înainte de stabilirea noului premier. Una dintre variante, scoasă de pe lista PSD. Ecaterina Andronescu: „Poate, insistând, reuşim să-l convingem”

Dat între primele două variante de premier ale lui Liviu Dragnea, Florin Georgescu nu îşi doreşte postul. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu.

3945 afișări
Imaginea articolului Ultima zi înainte de stabilirea noului premier. Una dintre variante, scoasă de pe lista PSD. Ecaterina Andronescu: „Poate, insistând, reuşim să-l convingem”

Primul nume de premier, tăiat de pe lista PSD. „Poate, insistând, reuşim să-l convingem”

Liderul socia-democrat a declarat, la Antena 3, că a avut o discuţie cu Florin Georgescu, iar acesta i-a spus că nu-şi doreşte să fie premier, având şi „ceva probleme de sănătate”.

„Domnia sa este tentat să rămână la bancă, nu să vină la guvernare. Cred că ar fi o soluţie foarte bună, are experienţa guvernării. Mi-a spus că are şi ceva probleme de sănătate, dar preferă să rămână la bancă. Eu zic că poate, insistând, reuşim să-l convingem”, a spus Ecaterina Andronescu.

Fostul premier Victor Ponta are însă o altă variantă. El susţine, într-o postare pe Facebook, că lui Georgescu nu i se va propune postul de premier, „în mod serios”. 

„Dacă Florin Georgescu ar fi fost propus de către PSD pentru funcţia de Prim Ministru l-aş fi votat cu toată inima şi aş fi convins înca 50 de parlamentari din afara PSD - ALDE să o facă / după care aş fi fost liniştit că economia românească va merge bine, măsurile sociale implementate, vom avea din nou competenţă profesională şi seriozitate, stabilitate ţi predictibilitate ; şi mai ales aş fi fost convins că Guvernul va fi condus de la Palatul Victoria - nu din alte birouri. Ca să nu mai vorbesc de faptul că Presedintele Iohannis nu ar fi avut niciun motiv sa îl respingă - absolut niciunul! Din păcate nu cred că cineva îi va propune în mod serios lui Florin Georgescu această funcţie - şi ştiu destui care vor răsufla usurati ca el a refuzat din start orice discuţie având acest obiect ! "Prietenii" ştiu de ce... ”, a scris Ponta pe Facebook.

Pe lista scurtă a lui Dragnea se mai află senatorul Mihai Fifor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici