ULTIMELE SONDAJE înainte de alegeri. Scor zdrobitor pentru PSD. La ce distanţă se află partidul de pe locul doi

Ultimele sondaj înainte de alegeri confirmă PSD ca favorit al parlamentarelor de duminică, la mare distanţă de ceilalţi competitori electorali, potrivit Gândul.

35238 afișări
Imaginea articolului ULTIMELE SONDAJE înainte de alegeri. Scor zdrobitor pentru PSD. La ce distanţă se află partidul de pe locul doi

ULTIMELE SONDAJE înainte de alegeri. Scor zdrobitor pentru PSD. La ce distanţă se află partidul de pe locul doi (Imagine: Laszlo-Mihaly/ Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, potrivit unui sondaj IRES, efectuat în perioada 6-7 decembrie, Partidul Social Democrat este cotat cu 44% în intenţiile de vot, urmat la mare distanţă de PNL cu 23% şi USR cu 7%. ALDE şi PMP au fost preferate de 6% dintre cei intervievaţi, UDMR de 5%, iar PRU de 4%. 3% dintre respondenţi au declarat că vor vota cu un independent, iar 2% cu alte partide.

În ceea ce priveşte prezenţa la vot, 42% dintre cei chestionaţi au declarat că sigur vor vota, 28% că probabil vor vota, 21% că nu vor vota cu siguranţă, iar 6% că probabil nu vor vota, scrie Gândul.

Sondajul IRES, efectuat telefonic în perioada 6-7 decembrie, la comanda Digi 24, pe un eşantion de 1,100 de persoane, şi are o marjă de eroare de +/- 2,9%. 

PSD, primul loc şi în SOCIOLPOL

PSD se află pe primul loc în intenţiile de vot, cu 41%, şi într-un sondaj SOCIOPOL. Social-democraţii sunt urmaţi de PNL cu 27% şi USR cu 7%. ALDE are o cotă de 6%, iar PRU de 5%. UDMR, PMP şi PER ar fi cotate cu 4%, ratând astfel accederea în Parlament.

Sondajul SOCIOPOL a fost efectuat telefonic, în perioada 3-7 decembrie, la comanda RTV, pe un eşantion de 1.002 persoane, şi are o marjă de eroare de +/-3,2%.

Datele confirmă celelate studii sociologice publicate în ultimele săptămâni ale campaniei electorale. Potrivit unui sondaj Avangarde, dat publicităţii săptămâna trecută, PSD este partidul pentru care ar vota majoritatea românilor la alegerile parlamentare, 43% dintre respondenţi declarând că ar pune ştampila pe lista social-democraţilor. În sondajul realizat de Avangarde, o casă de sondare apropiată PSD, pe locul al doilea se situează PNL, cu 27%, iar pe poziţia a treia, USR, cu 8%. Principalii aliaţi ai partidului condus de Liviu Dragnea, ALDE, ar obţine 6% procent care s-ar adăuga la scorul zdrobitor al PSD şi care i-ar face majoritari în Parlament şi i-ar trimite cu un pas mai aproape de Palatul Victoria, pentru formarea noului Guvern.

Sondajul a fost realizat de Avangarde în perioada 20 - 27 noiembrie. Au fost intervievaţi telefonic 1.000 de repondenţi cu vârsta de peste 18 ani. Marja maximă de eroare este de plus - minus 3,1 la sută, pentru un interval de încredere de 95 la sută.

Un sondaj realizat la comanda USR în urmă cu aproape două săptămâni poziţiona PSD tot pe prima poziţie, cu 40%, urmat însă de USR cu 19% şi PNL cu 18%. ALDE şi PMP erau cotate cu 7% în cercetarea realizată de TNS, la comanda Uniunii Salvaţi România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici