Ultimul mesaj al cancelarului german, Angela Merkel: „FIŢI SOLIDARI!”

  • Angela Merkel le-a adresat germanilor ultimul mesaj în calitate de cancelar. Aceasta le-a cerut soldaritate în lupta împotriva coronavirusului şi a făcut un nou apel la vaccinare
  • Ajunsă aproape de sfârşitul ultimului mandat de cancelar, Merkel le-a mulţumit celor care sunt înţelegători în aceste vremuri grele şi respectă regulile
  • Angela Merkel va fi înlocuită săptămâna viitoare de social-democratul Olaf Scholz
2845 afișări
Imaginea articolului Ultimul mesaj al cancelarului german, Angela Merkel: „FIŢI SOLIDARI!”

Ultimul mesaj al cancelarului german, Angela Merkel: „FI-ŢI SOLIDARI!”

Angela Merkel le-a adresat germanilor ultimul mesaj în calitate de cancelar. Aceasta le-a cerut soldaritate în lupta împotriva coronavirusului şi a făcut un nou apel la vaccinare, specificând că aceasta este singura cale spre normalitate: "Suntem la mijlocul acestui al patrulea val al pandemiei într-o situaţie foarte gravă, care în unele părţi din ţara noastră nu poate fi numită altfel decât dramatică. Luaţi foarte în serios acest virus perfid".

Merkel s-a referit la unităţile de terapie intensivă supraaglomerate, la pacienţi grav bolnavi pentru care a fost necesar transportul aerian în alte părţi din Germania şi la numărul "groaznic de mare" de oameni care şi-au pierdut viaţa din cauza coronavirusului: "Fiecare dintre ei lasă în urmă familii sau prieteni înmărmuriţi, neajutoraţi”.

Ajunsă aproape de sfârşitul ultimului mandat de cancelar, Merkel le-a mulţumit celor care "sunt rezonabili şi înţelegători în aceste vremuri grele" şi respectă regulile atât pentru propria protecţie, cât din grijă pentru ceilalţi.

Cancelarul german a mai spus şi faptul că "Aceştia formează uriaşa majoritate în ţara noastră. Ei dau dovadă zilnic de spiritul civic care este atât de minunat în ţara noastră şi fără de care niciun cancelar sau guvern nu poate realiza nimic".

Angela Merkel va fi înlocuită săptămâna viitoare de social-democratul Olaf Scholz, susţinut pentru funcţia de cancelar de o coaliţie tripartită formată din Partidul Social Democrat (SPD) Verzii şi Partidul Liber Democrat (FDP).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici