Umerov, după discuţia cu Tîlvăr: Avem în perspectivă intensificarea cooperării

Ministrul ucrainean al Apărării Rustem Umerov a spus miercuri că se are în vedere o intensificare a cooperării în domeniul militar, după o disciţie telefonică avută cu ministrul APărării de la Bucureşti Angel Tîlvăr.

423 afișări
Imaginea articolului Umerov, după discuţia cu Tîlvăr: Avem în perspectivă intensificarea cooperării

Umerov, după discuţia cu Tîlvăr: Avem în perspectivă intensificarea cooperării

„L-am informat pe omologul meu cu privire la situaţia actuală din prima linie. Mulţumesc României pentru sprijinul neclintit, în special pentru decizia de a participa la programul de pregătire a piloţilor de F-16” a spus Rustem Umerov, potrivit paginii de Facebook a Ambasadei Ucrainei la Bucureşti.

De asemenea, părţile au discutat despre securitatea regională şi despre iniţiativa României, Bulgariei şi Turciei de deminare a Mării Negre.

„Avem în perspectivă intensificarea cooperării în domeniul apărării. Am convenit asupra unor vizite reciproce pentru a ne consolida dialogul”, a mai spus ministrul ucrainean.

România continuă să susţină Ucraina, alături de aliaţi şi partneri, i-a spus ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, omologului său ucrainean, Rustem Umerov, în timpul unei videoconferinţe care a avut loc marţi.

„Cei doi miniştri au discutat despre evoluţia războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, la aproape doi ani de la declanşarea conflictului. Fiind prima discuţie din acest an, ministrul Tîlvăr şi ministrul Umerov au abordat teme privind stadiul şi perspectivele principalelor teme de interes la nivel bilateral, în cadrul altor formate de cooperare”, anunţă MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici