Un deputat PDL a votat la două mâini de 26 de ori în patruzeci de minute miercurea trecută

Deputatul PDL Valentin Rusu a votat la două mâini de 26 de ori în patruzeci de minute, în timpul şedinţei de miercurea trecută a Camerei Deputaţilor, scrie, marţi, ziarul "Gândul", menţionând că regulamentul îi interzice parlamentarului acest lucru.

504 afișări
Imaginea articolului Un deputat PDL a votat la două mâini de 26 de ori în patruzeci de minute miercurea trecută

Un deputat PDL a votat la două mâini de 26 de ori în patruzeci de minute miercurea trecută (Imagine: Bogan Maran/Mediafax Foto)

"Finul lui Sorin Frunzăverde, Valentin Rusu, a stat în banca a treia, la două scaune în spatele liderului de grup al PDL, Mircea Toader, care indica cum să se voteze. Şi a votat cu sârg. A ignorat orice regulă şi, având două cartele, a apăsat pe butoane şi în locul unui coleg la toate proiectele de lege existente pe ordinea de zi", se arată în materialul publicat de "Gândul".

VEZI VIDEO

"A, dacă am votat la două mâini. Sunt sigur că aveţi vreo informaţie, aveţi imagini de pe cameră", a răspuns, pentru "Gândul", deputatul PDL atunci când a fost întrebat dacă a votat şi în numele unui coleg la şedinţa de miercuri a Camerei Deputaţilor. Nu a vrut să dea mai multe detalii despre neregula comisă.

Printre legile adoptate miercuri de Camera Deputaţilor se numără legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă care amână până în 2016 plata drepturilor drepturilor salariale pentru bugetarii care au obţinut în instanţă hotărâri definitive şi proiectul de lege privind pedepsirea cămătăriei cu închisoare de la 5 luni la şase ani.

Regulamentul Camerei Deputaţilor interzice ca un deputat să împrumute cartela unui alt coleg sau un deputat să voteze cu două cartele. "Dispozitivul care permite deputatului accesul la mijloacele electronice de vot este personal. Utilizarea acestuia de către un alt deputat este interzisă".

În cazul în care un deputat votează şi cu cartela sa şi cu cea a unui coleg Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor poate interzice parlamentarului să mai participe la lucrările Camerei timp de 15 zile. Cazul este trimis şi la Comisia juridică, de disciplină şi de imunităţi care va prezenta un raport asupra cercetării efectuate.

În cei trei ani de mandat, deputatul Valentin Rusu a vorbit de la tribuna Camerei de trei ori - 68 de secunde în total, a iniţiat 18 propuneri legislative, dar până în acest moment niciuna nu a fost adoptată şi a adresat o singură interpelare despre respectarea legalităţii în cazul demiterii managerului şi a comitetului director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş Severin. În Parlament, Rusu este membru în Comisia pentru apărare ordine publică şi siguranţă naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici