Un deputat PSD cere convocarea urgentă a CExN şi CN pentru o poziţie de solidaritate cu Năstase

Deputatul PSD Ion Stan, demis, luni, de BPN din funcţia de preşedinte al organizaţiei Dâmboviţa, cere, joi, într-o scrisoare deschisă adresată celorlaţi lideri de filiale şi parlamentarilor PSD, convocarea urgentă a CExN şi CN pentru adoptarea unei poziţii de solidaritate cu Adrian Năstase.

447 afișări
Imaginea articolului Un deputat PSD cere convocarea urgentă a CExN şi CN pentru o poziţie de solidaritate cu Năstase

Adrian Nastase (Imagine: Mircea Rosca / MediafaxFoto)

Ion Stan precizează că procesul în care Năstase a fost condamnat este, de fapt, procesul campaniilor electorale ale PSD şi acuză faptul că actualii lideri ai partidului, dar şi miniştri în Guvernul Ponta, tac în această privinţă, ascunzându-se după fotoliile de demnitari.

"Deşi PSD are în aceste momente o mare şi gravă problemă, care a ieşit la iveală odată cu tentativa de suicid a lui Adrian Năstase, liderii marcanţi ai partidului tac, iar miniştrii partidului se ascund în spatele fotoliilor de demnitari pe care le ocupă în Guvernul Ponta. Procesul în care Năstase a devenit victima strategiilor de luptă împotriva corupţiei lui Traian Băsescu şi Monica Macovei nu a fost procesul lui Năstase, ci procesul campaniilor electorale ale PSD din anul 2004", precizează Stan într-o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor organizaţiilor judeţene ale PSD şi parlamentarilor PSD.

Stan le cere liderilor de filiale PSD şi parlamentarilor partidului să nu se complacă într-o atitudine laşă care sună a vinovăţie colectivă. "Tăcerea noastră, a tuturor, ne acoperă de ruşine şi atitudinea laşă în care ne complacem sună a vinovăţie colectivă pentru «aşa zisele ilegalităţi» de care suntem acuzaţi că le-am fi săvârşit în campania pentru alegerile generale şi prezidenţiale din 2004", precizează Stan.

El menţionează că Năstase nu a putut accepta o sentinţă nedreaptă şi o condamnare esenţialmente politică, pe care Traian Băsescu i-ar fi promis-o şi care ar fi fost validată de "protectorii externi" ai acestuia, care i-au cerut capul lui Năstase.

"Aşadar, problema pe care o are PSD este una de a opta între asumarea unei atitudini corecte în ceea ce priveşte un proces care a avut ca obiect campania sa electorală sau a adopta atitudinea laşă de indiferenţă faţă de acţiunile unei justiţii care funcţionează după criterii de oportunitate politică. Vă adresez rugămintea de a solicita conducerii PSD convocarea de urgenţă a unei reuniuni a Comitetului Executiv Naţional şi a Consiliului Naţional pentru a analiza situaţia creată şi pentru a exprima o poziţie publică de solidaritate cu Adrian Năstase şi cu familia acestuia", mai arată Stan în scrisoarea citată.

Ion Stan a fost demis, luni, prin votul unanim al Biroului Permanent Naţional, de la preşedinţia PSD Dâmboviţa şi înlocuit cu noul preşedinte al CJ Dâmboviţăa, Adrian Ţuţuianu.

Unul dintre forurile de conducere a PSD a cărei convocare o solicită Ion Stan, respectiv Consiliul Naţional, este condus de Adrian Năstase.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici