Un europarlamentar al formaţiunii Jobbik şi-a deschis birou la Târgu Mureş

Un europarlamentar al formaţiunii de extremă dreapta Jobbik din Ungaria, Szegedi Csanad, şi-a deschis, marţi, un birou teritorial la Târgu Mureş, unde va oferi consultaţii maghiarilor şi românilor, "să se vadă că Jobbik nu vrea să se preocupe numai de maghiarimea din Ungaria actuală".

105 afișări
Imaginea articolului Un europarlamentar al formaţiunii Jobbik şi-a deschis birou la Târgu Mureş

Un europarlamentar al formaţiunii Jobbik şi-a deschis birou la Târgu Mureş (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Szegedi Csanad este unul din cei trei europarlamentari aleşi, în iunie 2009, din partea partidului "Jobbik Magyarországért Mozgalom" ("Mişcarea pentru o Ungarie mai bună"), cunoscut sub denumirea de Jobbik, formaţiune de extremă dreapta din Ungaria.

Europarlamentarul Szegedi Csanad a declarat marţi, în conferinţa de presă susţinută cu ocazia lansării biroului teritorial de la Târgu Mureş, că va sta la dispoziţia celor interesaţi, săptămânal, marţea, între orele 11.00-15.00, oferind reprezentanţă şi asistenţă atât maghiarilor, cât şi "oamenilor români cu intenţii bune".

"Deschidem formal biroul europarlamentar, la care aşteptăm pentru consultaţii maghiari şi români care sunt interesaţi, să se vadă că Jobbik nu vrea să se preocupe numai de maghiarimea din Ungaria actuală, ci de toată naţiunea, că pentru ei nu există maghiarimea din Transilvania sau Slovacia, ci există o întreagă naţiune din Bazinul Carpatic. Maghiarimea este cea mai mare minoritate din Europa, care nu are drepturile minoritare corespunzătoare, care i se cuvin, cum au alte minorităţi din Europa. Iar pentru asta, responsabili sunt şi politicienii din Ungaria, nu numai cei din ţările unde trăiesc maghiari, în afara graniţelor Ungariei", a spus Szegedi Csanad.

El a adăugat că va milita la Bruxelles pentru "autodeterminarea maghiarilor în actualele graniţe ale României".

Szegedi Csanad a menţionat că, în acest sens, intenţionează să deschidă un birou similar şi în Serbia.

În aceeaşi conferinţă de presă, şeful de cabinet al europarlamentarului, Bagoly Zsolt, a declarat că Jobbik este un partid "naţionalist-conservator-radical", subliniind că acesta "nu este şovinist, nici extremist, ci patriot" şi vrea să reprezinte "întreaga naţiune maghiară, nu numai ce e între hotarele Ungariei după Trianon".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici