Un fost candidat la preşedinţie taxează metehnele românilor: Să încercăm să ieşim din complexul ăsta provincial

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că „România are o reputaţie extraordinar de bună” în cadrul Alianţei: „Mulţi români sunt frustraţi că suntem trataţi de multe ori ca cetăţeni de mâna a doua. Trebuie să încercăm să ieşim din complexul ăsta provincial”.

383 afișări
Imaginea articolului Un fost candidat la preşedinţie taxează metehnele românilor: Să încercăm să ieşim din complexul ăsta provincial

Un fost candidat la preşedinţie taxează metehnele românilor: Să încercăm să ieşim din complexul ăsta provincial

„Dacă ar fi un mesaj pe care aş vrea să îl dau, este că trebuie să încercăm să ieşim din complexul ăsta provincial. Mulţi români sunt frustraţi că suntem trataţi de multe ori ca cetăţeni de mâna a doua. E o chestiune care pe mine mă face extrem de furios, pentru că ştiu că se poate face altfel”, a spus la RRA Mircea Geoană, potrivit unui comunicat de presă.

El a argumentat că românii care lucrează la sediul Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles sunt foarte bine văzuţi.

„Conduc şi resursele umane la NATO, un domeniu, evident, foarte competitiv. Văd români şi românce câştigând concursurile de intrare în NATO. Sunt atât de buni încât, într-un fel, ceilalţi le-au luat un pic spaima. Dacă vin românii, e clar că au o şansă foarte, foarte bună. Ceea ce vreau să spun este că, la NATO, România are o reputaţie extraordinar de bună. Şi nu neapărat că sunt eu la conducere, ci pentru că sunt acolo şi văd militari, ofiţeri de informaţii, diplomaţi, oameni din tehnologie care lucrează pentru noi şi îmi creşte inima de bucurie”, a adăugat secretarul general adjunct al NATO.

În altă ordine de idei, Mircea Geoană a punctat că „România, prin atributul său strategic, îşi creează condiţii mult mai bune şi pentru a obţine atu-uri economice, mai multe investiţii, pentru o administraţie mai eficientă, pentru atragerea de mai multe fonduri europene, pentru dezvoltarea Statului”.

„Nu fac acuma predicţii, dar văd că această cotă de piaţă strategică pentru România este la un nivel foarte, foarte înalt şi văd un fel de vase comunicante creându-se pentru a putea să avem şi dividende economice, comerciale, investiţii, joburi mai bune, joburi pentru tineri”, a adăugat el.

Mircea Geoană consideră că „trebuie să facem un efort masiv să ne recuplăm cu românii care trăiesc în Diaspora”, deoarece „avem atât de mult potenţial în cei cinci milioane de românce şi români care trăiesc şi muncesc în străinătate”.

„Dacă am reuşi să facem aceste două lucruri, să transformăm importanţa noastră strategică în dezvoltare economică, în principal pentru zonele mai sărace, şi dacă am recupla România, românii de acasă cu cei de afară, într-un nou nivel de ambiţie, eu îi prevăd României o ascensiune extraordinară în anii care vin”, a punctat Mircea Geoană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
geoană,
nato,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici