Un lider pro-Rusia, „plantat” în Herson, îi cere lui Putin să anexeze regiunea ucrainiană. Replica purtătorului de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov

  • Numit şef adjunct al administraţiei militare în Herson, Kirill Stremousov, spune că el şi colegii săi îi vor cere lui Putin ca regiunea să devină parte din Rusia.
  • Stremousov spune că un referendum nu va fi necesar, aşa cum s-a întâmplat în Lugansk şi Doneţk, ruta sigură fiind cea spre o anexarea directă.
12453 afișări
Imaginea articolului Un lider pro-Rusia, „plantat” în Herson, îi cere lui Putin să anexeze regiunea ucrainiană. Replica purtătorului de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov

FOTO Nexta/ Twitter

„Vom cere ca regiunea Herson să devină a Rusiei”, a declarat Stremousov miercuri, conform agenţiilor de presă ruseşti, citate de către DW.
 
„Până la finele anului”, Herson va fi guvernat după legea rusă, a mai spus oficialul.
 
În replică, Dmitri Peskov, compară acţiunea cu cea din 2014, când s-a dorit anexarea Crimeei, şi declară că locuitorii din Herson trebuie să îşi decidă singuri soarta. 
 
Herson a fost primul oraş important care a fost ocupat şi revendicat de către invadatorii ruşi, în aprilie. Aceştia au demis primarul, au introdus rubla ca monedă oficială şi au interzis canalele de ştiri ucrainiene. 
 
Regiunea prezintă un interes strategic pentru Rusia, făcând legătura cu Crimeea şi regiunile separatiştilor pro-ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici