Un lider PSD respinge teoria că va primi funcţia lui Carmen Dan

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a scris sâmbătă, pe Facebook, că informaţiile apărute în spaţiul public privind o viitoare numire a acestuia în funcţia de ministru de Interne reprezintă „neadevăruri”, pentru că „niciodată” nu s-a discutat în PSD despre remanierea lui Carmen Dan.

1659 afișări
Imaginea articolului Un lider PSD respinge teoria că va primi funcţia lui Carmen Dan

Un lider PSD respinge teoria că va primi funcţia lui Carmen Dan

„Am urmărit în ultimele două zile foarte multe ştiri legate de viitoarea remaniere guvernamentală. Îmi pare rău să văd vehiculate în spaţiul public atât de multe neadevăruri”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea, cu referire la informaţiile apărute în spaţiul public privind o eventuală preluare de către acesta a funcţiei de ministru de Interne în urma remanierii guvernamentale solicitată de preşedintele PSD Liviu Dragnea.

El a precizat că în PSD nu s-a discutat „niciodată” despre remanierea lui Carmen Dan.

„Nu s-a discutat până în acest moment în PSD despre nicio variantă de remaniere. Remanierea este apanajul primului ministru iar evaluarea individuală a fiecărui ministru va fi făcută doar după Referendumul pentru modificarea Constituţiei din 6-7 octombrie. Nu am discutat niciodată în PSD despre remanierea doamnei ministru Carmen Dan. Mai mult, eu personal, susţin necondiţionat activitatea doamnei ministru şi mă declar foarte mulţumit de întreagă ei activitate!”, a scris Zetea.

Vicepreşedintele PSD a spus că nu îşi doreşte „sub nicio formă” să fie ministru.

„Nu îmi doresc sub nicio formă vreo funcţie de ministru! Am candidat în 2016 pentru Consiliul Judeţean Maramureş şi îmi iubesc judeţul cu tot sufletul. Am misiunea, aici acasă, să finalizez multe dintre proiectele „pe care cei dinaintea mea le-au neglijat. Îmi doresc să reuşesc acolo unde alţii au eşuat iar pentru asta trebuie să muncim mult împreună, aici în Maramureş, nu la Bucureşti! PSD Maramureş a avut deja 3 reprezentanţi în cabinetele PSD din 2016 încoace şi avem încă mulţi alţi colegi care ne pot reprezenta cu cinste în Guvern!”, a conchis Zetea.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că evaluarea miniştrilor social-democraţi va fi făcută după două criterii, liderul judeţean fiind de părere că unul dintre acestea va fi ”imaginea” membrilor Guvernului.

„În ceea ce priveşte evaluarea care urmează să fie făcută <toamna, când se numără bobocii>, cred că vor fi avute în vedere două criterii. Unu: performanţa intrinsecă a persoanei respective care deţine portofoliul, adică şi-a dus la îndeplinire atribuţiile în ceea ce priveşte măsurile din programul de guvernare. Şi al doilea lucru care va determina o evaluare pozitivă sau negativă va fi imaginea şi felul în care a reuşit să comunice lucrurile pe care le-a făcut, felul în care a reuşit să susţină Guvernul în perioada supusă evaluării. În principiu, probabil că cei care vor avea puncte suficiente la evaluarea aceasta vor rămâne în Guvern în continuare, iar cei care sunt deficitari vor fi remaniaţi”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, întrebat despre analiza activităţii guvernamentale care va avea loc în partid.

Liderul judeţean social-democrat a adăugat că unele ministere nu au reuşit să „străpungă bariera de vizibilitate”.

„Dacă luăm în discuţie activitatea ministerelor, vom vedea că unele ministere sunt prezente în permanenţă în media, în dezbaterea publică, indiferent de criticile care sunt lansate, în timp ce altele poate că chiar acolo unde a fost o activitate susţinută nu reuşesc să străpungă bariera aceasta de vizibilitate şi din punctul acesta de vedere cred că responsabilii principali sunt miniştrii care deţin portofoliile respective”, a precizat Buzatu.

Potrivit acestuia, un ministru trebuie să-şi prezinte public activitatea chiar dacă este „competent şi metodic”.

„Orice prezenţă publică îl solicită pe ministru să explice ce s-a întâmplat, ce a făcut în perioada anterioară. Şi dacă evită sau ocoleşte aceste prezenţe, este clar că aici comunicarea e foarte slabă, e defectuoasă, chiar dacă omul este competent şi metodic şi lucrează la minister”, a mai spus Buzatu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, vineri, la Suceava, că nu a vorbit cu preşedintele PSD despre remanierea sa din Guvern, precizând că i-ar fi incomod să deschidă un asemenea subiect, deoarece nu ar fi deloc adecvat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Astăzi fac parte din al treilea guvern. De câte ori s-a schimbat un guvern, acuma nu se pune problema schimbării, ci doar a unei posibile remanieri (...) De fiecare dată am spus că eu îmi îndeplinesc atribuţiunile până în momentul în care apare în Monitorul Oficial un nou ministru al Justiţiei, pentru că este un principiu de rang constituţional care spune că trebuie să asigurăm continuitatea funcţionării autorităţilor. Nu pot să spui am auzit că, şi atunci închizi biroul, ministerul şi pleci. Eu nu am vorbit despre aşa ceva, vă rog să acceptaţi, mi-ar fi incomod să deschid eu subiectul şi chiar n-ar fi deloc adecvat şi adaptat. Îmi voi îndeplini atribuţiunile până când apare un eventual alt ministru”, a spus Tudorel Toader.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi, în Parlament, întrebat de viitoarea remaniere anunţată de PSD, că el şi-a atins „la zi, la virgulă” măsurile din programul de guvernare. „Eu îmi evaluez activitatea în funcţie de indicatorii pe care i-am avut în programul de guvernare pe care i-am realizat la zi, la virgulă”, a menţionat ministrul Agriculturii.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, referitor la o posibilă remaniere guvernamentală, că este foarte bine că se face o analiză în fiecare minister, precizând că el nu are de ce să se teamă. "Nu am de ce să mă tem. Este foarte bine că se face o analiză, este foarte normal să se facă o analiză la fiecare minister în parte, pentru fiecare ministru în parte. Teamă să îmi fie, nu", a declarat, luni, Eugen Teodorovici, la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, pe 21 septembrie, că după referendumul pentru familie din 6-7 octombrie va fi o şedinţă Comitetului Executiv Naţional PSD în care se va discuta remanierea, precizând că un ministru care nu are calitate de bun comunicator nu trebuie să rămână în Guvern.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici