Un ministru naţionalist finlandez a demisionat din cauza unor referinţe naziste

Ministrul finlandez al economiei, Vilhelm Junnila, a demisionat vineri, la doar 10 zile de la începerea mandatului său, a anunţat Partidul naţionalist finlandez, după ce a fost acuzat că a făcut referiri repetate la nazişti, scrie Reuters.

140 afișări
Imaginea articolului Un ministru naţionalist finlandez a demisionat din cauza unor referinţe naziste

https://kuvapankki.valtioneuvosto.fi/f/mhnQ

„Pentru continuarea guvernului şi pentru reputaţia Finlandei, văd că îmi este imposibil să continui în calitate de ministru într-un mod satisfăcător”, a declarat Junnila într-un comunicat.

El este membru al Partidului Finlandez, parte a unei coaliţii de dreapta care a preluat funcţia la 20 iunie, după alegerile din aprilie.

Ministrul finlandez al economiei, Vilhelm Junnila, a demisionat vineri, la doar 10 zile de la începerea mandatului său, a anunţat Partidul naţionalist Finns, după ce a fost acuzat că a făcut referiri repetate la nazişti.

„Pentru continuarea guvernului şi pentru reputaţia Finlandei, văd că este imposibil pentru mine să continui ca ministru într-un mod satisfăcător”, a declarat Junnila într-un comunicat.

El este membru al Partidului Finlandez, parte a unei coaliţii de dreapta care a preluat funcţia la 20 iunie, după alegerile din aprilie.

Ulterior, Junnila şi-a cerut scuze pentru alegerea cuvintelor sale, spunând că a fost o glumă de prost gust. După preluarea mandatului, el a condamnat „complet” Holocaustul nazist şi antisemitismul într-o postare pe reţelele de socializare.

Dar după votul din parlament, au apărut mai multe materiale din trecutul lui Junnila, cum ar fi sugestia sa din 2019, în calitate de membru al Parlamentului, că Finlanda ar trebui să promoveze ceea ce el a numit „avorturi climatice” în ţările africane.

La alegerile din aprilie, Partidul Finlandez, eurosceptic şi anti-imigraţie, s-a clasat pe locul al doilea, cu 20,1% din voturi, imediat după Coaliţia Naţională, cu 20,8%. PCN conservator a format apoi o coaliţie cu Partidul Finlandez şi două grupuri mai mici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici