Un partid de opoziţie vrea Comisie de anchetă în Parlament pentru organizarea alegerilor din Diaspora

PNL a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o hotărâre pentru constituirea unei comisii de anchetă cu privire la îngrădirea dreptului la vot a cetăţenilor din Diaspora, dar şi la identificarea responsabililor pentru organizarea defectuoasă a alegerilor din 26 mai.

380 afișări
Imaginea articolului Un partid de opoziţie vrea Comisie de anchetă în Parlament pentru organizarea alegerilor din Diaspora

PNL vrea Comisie de anchetă în Parlament pentru organizarea alegerilor de duminică din Diaspora

Potrivit proiectului de hotărâre, Comisia de anchetă va analiza: „Circumstanţele în care a fost stabilit un număr de secţii de votare ce s-a dovedit a fi insuficient; Cine au fost responsabilii pentru organizarea defectuoasă a alegerilor din Diaspora; în ce măsură observatorii de la secţii au acordat asistenţa necesară alegătorilor pentru a fi îndrumaţi spre alte secţii de votare; De ce nu s-a prelungit programul de votare la secţiile cu probleme din Diaspora ART.2”.

Comisia parlamentară de anchetă se compune din 15 membri şi are un birou compus din preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar, aleşi în prima şedinţă cu votul majorităţii celor prezenţi.

PNL propune ca din comisie să facă parte patru deputaţi PSD. doi PNL şi câte unul de la USR, PMP, UDMR şi minorităţi.

Liberalii susţin necesitatea înfiinţării unei comisii de anchetă, „având în vedere număr mare a alegătorilor români la secţiile de votare la alegerile europarlamentare din data de 26 mai, dificultăţile cu care s-au confruntat aceştia în demersul lor de a-şi exercita liber dreptul fundamental al votului, având în vedere gravele erori de organizare şi lipsa de responsabilitate a Ministerului Afacerilor de Externe care nu a suplimentat cu un număr suficient de mare secţiile de votare din străinătate pentru a le garanta cetăţenilor români dreptul de vot”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici