Un primar arădean şi-a declarat comuna "liberă de PDL", afişând un banner la intrare - FOTO

Un primar arădean şi-a declarat comuna "liberă de PDL" şi a afişat acest mesaj pe un banner la intrarea în localitate, edilul afirmând că PDL nu mai are organizaţie şi membri în zonă, în timp ce reprezentanţii ARD îl acuză de abuz şi încălcarea dreptului la exprimare, pregătind o plângere la BEJ.

1188 afișări
Imaginea articolului Un primar arădean şi-a declarat comuna "liberă de PDL", afişând un banner la intrare - FOTO

Un primar arădean şi-a declarat comuna "liberă de PDL", afişând un banner la intrare (Imagine: Marian Buga/Mediafax Foto)

Primarul comunei Seleuş, Cistian Branc (PNL), a instalat un banner la intrarea în localitate, pe care scrie "Seleuş - prima comună liberă de PDL (ARD)", gestul nemulţumindu-i pe liderii ARD Arad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Acest mesaj este în acord cu realitatea pentru că PDL nu mai are organizaţie în comuna noastră. La alegerile locale au avut cinci candidaţi pentru Consiliul Local, şi aceia provenind din două familii", a spus edilul-şef.

Purtătorul de cuvânt al ARD Arad, Gheorghe Falcă (PDL), a declarat că "există democrat-liberali la Seleuş, iar primarul încalcă dreptul la libera exprimare".

"Aşa au început extremismele în istorie. Primarul comite un abuz imens prin excluderea unei formaţiuni politice legal constituite. Cred că este o mentalitate specifică comunismului şi chiar nazismului. Să nu ne mai întrebăm de ce Uniunea Europeană are îndoieli faţă de democraţia din România, când văd astfel de gesturi aprobate de liderii naţionali ai USL", a declarat Falcă.

Reprezentanţii ARD Arad au declarat că pregătesc o sesizare către Biroul Electoral Judeţean, pentru a cere demontarea banner-ului.

Primarul din Seleuş a afirmat că, în conformitate cu dreptul la libera exprimare, este gata să autorizeze amplasarea unui banner al ARD, în care formaţiunea să trasmită mesajul "Existăm, suntem aici!".

Edilul a spus că la alegerile locale a câştigat 95 la sută din voturi, iar PDL nu a obţinut niciun mandat în Consiliul Local.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici