Un tribunal american consideră că programul de supraveghere NSA expus de Snowden a fost ilegal

  • O curte federală a decis că programul de supraveghere al serviciilor de informaţii americane este ilegal şi probabil neconstituţional
  • Programul a fost expus publicităţii de către fostul agent Edward Snowden
  • Snowden se află exilat în Rusia de 7 ani
1216 afișări
Imaginea articolului Un tribunal american consideră că programul de supraveghere NSA expus de Snowden a fost ilegal

Sursa foto: profimedia

O curte de apel federală din SUA a decis miercuri că programul controversat de supraveghere al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) expus publicitaţii de fostul agent Edward Snowden era ilegal. După ce au negat iniţial că agenţia a colectat informaţii despre americani, oficialii au susţinut că spionajul a ajutat ţara să combată extremismul intern.

Curtea de Apel a declarat că programul, în cadrul căruia NSA a colectat şi analizat datele colective furnizate de companiile de telecomunicaţii, încalcă legea privind supravegherea informaţiilor externe şi reprezintă un act neconstituţional.

"În urmă cu şapte ani, când ştirile mă numeau infractor pentru că am spus adevărul, nu mi-am imaginat niciodată că voi trăi pentru a vedea instanţele de judecată din SUA să condamne activităţile NSA ca fiind ilegale şi, în aceeaşi hotărâre, să mă crediteze pentru că le-am expus", a declarat Snowden, prin intermediul unei postări pe Twitter.

Edward Snowden se află exilat în Rusia de 7 ani şi se confruntă cu acuzaţii de spionaj în SUA, relatează Deutsche Welle.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici