Undă verde pentru sediul Reprezentanţei României pentru preşedinţia Consiliului UE

Guvernul a aprobat memorandumul prin care a validat închirierea unui imobil care va fi utilizat de Reprezentanţa României la Bruxelles pe perioada preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

259 afișări
Imaginea articolului Undă verde pentru sediul Reprezentanţei României pentru preşedinţia Consiliului UE

Undă verde pentru sediul Reprezentanţei României pentru preşedinţia Consiliului UE

"Guvernul României a adoptat, joi, 11 mai a.c., Memorandumul prin care a validat soluţia identificată şi propusă de comisia special constituită în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi a mandatat Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană să înceapă negocierile în vederea închirierii noului sediu din Bruxelles, ce va fi folosit pe perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019. Propunerea a fost selectată de către comisia constituită la nivelul MAE, în urma analizării tuturor ofertelor conforme cu necesităţile logistice şi de reprezentare ale României pe perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului UE", a precizat vineri MAE.

Comisia a propus o clădire care a fost folosită şi de Slovacia pe perioada Preşedinţiei Consiliului UE, în 2016. Selecţia a ţinut cont de preţ, suprafaţă, starea imobilului, a dotărilor şi utilităţilor, numărul locurilor de parcare, dar şi de distanţa apropiată faţă de sediul Consiliului UE.

"Asigurarea unui spaţiu corespunzător din punct de vedere logistic şi de reprezentare este un element cheie în exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. Prin decizia de ieri, am intrat în linie dreaptă pentru rezolvarea unei probleme esenţiale în perspectiva anului 2019. Exercitarea unei preşedinţii de succes la Consiliul UE este, probabil, cel mai important proiect al României, după aderarea la NATO şi integrarea în Uniunea Europeană. Este o prioritate în programul nostru de guvernare, fiindcă ne oferă oportunitatea consolidării profilului european al României, ca stat matur şi responsabil", a declarat Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici