Unele femei politician consideră vulgară exprimarea lui Paleologu legată de politicianul bădăran

Unele femei politician consideră vulgară exprimarea deputatului PDL Toader Paleologu privind condiţia femeii în politică, majoritatea fiind însă de acord cu faptul că, în acest domeniu, femeile trebuie să muncească de câteva ori mai mult decât bărbaţii pentru a reuşi.

40 afișări
Imaginea articolului Unele femei politician consideră vulgară exprimarea lui Paleologu legată de politicianul bădăran

Unele femei politician consideră vulgară exprimarea lui Paleologu legată de politicianul bădăran (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedinta organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că este de acord cu aprecierea lui Paleologu conform căreia nu este uşor unei femei politician. "Sunt de acord cu domnul Peleologu că nu este uşor pentru o femeie politician, sunt foarte puţine femei politician şi pentru a ajunge în foruri de conducere ele trebuie să muncească de 10 ori mai mult decât bărbaţii".

În legătură cu afirmaţiile lui Paleologu conform cărora bărbaţii politicieni amintesc în discuţiile dintre ei despre un anumit organ, Sulfina Barbu a spus că în dezbaterile informale se mai fac uneori glume şi "există uneori un limbaj nu neapărat academic".

"În spaţiul public ne uităm la domnul Vanghelie, de exemplu, şi vedem politicieni care folosesc un limbaj neadecvat", a opinat lidera femeilor democrat liberale.

Ea crede că pentru a exista un anumit echilibru ar fi bine ca în politică să fie mai multe femei.

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu consideră exprimarea lui Paleologu "mai vulgară" decât exprimările auzite de ea printre politicienii români. "Exprimarea domnului Paleologu este mai vulgară decât multe exprimări care le-am auzit eu în politică. În ceea ce le priveşte pe femei, o femeie trebuie să muncească de trei ori mai mult decât un bărbat ca să i se recunoască meritele", a precizat, pentru MEDIAFAX, Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a arătat că personal nu a auzit exprimări între politicieni în care să se facă referire la organul acestora. "Până acum nu am auzit o asemenea exprimare între politicieni, când eram eu de faţă, prin care să se facă referire la organ", a explicat senatorul PSD.

Deputatul PNL Alina Gorghiu crede că se află printre privilegiatele care s-au confruntat foarte rar cu limbajul trivial. "Sunt privilegiată, nu m-am izbit decât rare ori de limbajul trivial şi niciodată de asemenea afirmaţii, pe care le susţine domnul Paleologu. Nu cred însă că o femeie a fost ferită de provocări, dar trebuie să treacă cu eleganţă şi diplomaţie peste asta", a declarat pentru MEDIAFAX Alina Gorghiu. Ea crede că până acum au existat în politică şi femeia care s-a masculinizat pentru a face faţă provocărilor uşor misogine ale bărbaţilor şi, de asemenea, femeia "văzută de public uşor frivolă".

"Cred că de puţină vreme în politică şi-a făcut locul şi a treia categorie, care va prinde contur în timp şi anume femeia egal profesionist în politică", a opinat Gorghiu.

Ea a mai spus că nu este adepta ideei de a se face distincţie între bărbat-femeie sau între tânăr şi bătrân atunci când este vorba de construirea unei cariere în politică.

Deputatul PDL Toader Paleologu a declarat, joi, la o dezbatere, că politicianul român e atât de bădăran încât e foarte greu pentru o femeie să supravieţuiască, democrat-liberalul spunând că el măcar are organul despre care oamenii politici vorbesc întruna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici