Ungureanu: Afirmaţiile lui Antonescu despre apropierea de PPE arată deruta liderului PNL

Copreşedintele ARD Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, vineri, că afirmaţiile lui Crin Antonescu potrivit cărora PNL s-ar uita cu interes la PPE reprezintă "o derută absolută" care "este prezentă ca şi confuzie" în ce spune Crin Antonesu şi ce se întâmplă în PNL.

148 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Afirmaţiile lui Antonescu despre apropierea de PPE arată deruta liderului PNL

Mihai Razvan Ungureanu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Eu cred că este vorba de o derută absolută şi care este prezentă ca şi confuzie atât în ceea ce spune domnul Antonescu, cât şi în ceea ce se întâmplă astăzi în PNL. Şi i-au act de acest lucru cu tristeţe", a spus Mihai Răzvan Ungureanu într-o conferinţă de presă, întrebat despre afirmaţiile lui Crin Antonescu făcute în interviul publicat de El Mundo.

În opinia lui Ungureanu, ceea ce spune Crin Antonescu în interviu reprezintă "deruta liderului PNL din punct de vedere doctrinar".

"Ceea ce spune domnul preşedinte Antonescu, sau cel puţin asta am înţeles eu din interviu, reprezintă deruta domniei sale din punct de vedere doctrinar. Şi vorbea despre conservatorism. Nu cred că se gândeşte la apropierea de PPE, nu are cum. De altfel, doamna europarlamentar Renate Weber l-a contrazis foarte puternic în chestiunea aceasta şi domnia sa, doamna Weber, fiind luată prin surprindere de acest panseu interesant al domnului Antonescu", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

El a arătat că aşteaptă să vadă cum va arăta dezbaterea referitoare la orientarea ideologică a PNL.

"Dacă domnia sa (Crin Antonescu - n.r.) descoperă acum rădăcinile ideologice ale unui partid pe care izbuteşte să-l compromită în mod dramatic urme de conservatorism, aşteptăm să vedem cum va arăta prima dezbatere referitoare la orientarea ideologică a PNL în zilele care urmează. Pentru că s-a vorbit despre nevoia unei dezbateri pe subiectul clarificării ideologice în cadrul PNL. O aşteptăm cu nerăbdare", a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, într-un interviu publicat joi în "El Mundo", că PNL se uită cu interes la PPE, cu al cărui program politic se aseamănă în multe aspecte, deşi se simte bine în grupul liberal, arătând că există în PNL o componentă conservatoare care îl situează aproape de PPE.

"Ne simţim foarte bine în grupul liberal, am avut întotdeauna parte de sprijinul colegilor noştri, dar pe de altă parte ne uităm cu interes la PPE, pentru că în ceea ce priveşte programul politic, acesta are multe similitudini cu al nostru. Partidul Naţional Liberal din România se află mai la dreapta faţă de liberalii europeni în general. Există o importantă componentă conservatoare care ne situează aproape de PPE", a afirmat Crin Antonescu.

El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la faptul că, deşi PNL aparţine grupului liberal din Parlamentul European, se vehiculează ideea că ar dori să se unească cu PPE, întrebarea fiind pusă în contextul în care anul viitor vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European.

Europarlamentarul PNL Renate Weber a declarat, vineri, la RFI[ că este "surprinsă" de afirmaţiile liderului partidului, Crin Antonescu, privind o apropiere a PNL de PPE, ea precizând că se simte "foarte apropiată" de grupul liberal din PE.

PNL face pe parte din ELDR (European Liberal and Democrats), familia politică a liberalilor europeni.

Din PPE fac parte trei dintre partidele din România - PDL, UDMR şi PNŢCD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici