Ungureanu: Am discutat cu partidele de la guvernare despre moţiunea de cenzură şi aspectele tehnice

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, joi, la plecarea de la sediul UDMR, că subiectul discuţiilor cu liderii partidelor de la guvernare a fost moţiunea de cenzură şi aspectele tehnice ale acesteia.

456 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Am discutat cu partidele de la guvernare despre moţiunea de cenzură şi aspectele tehnice

Ungureanu se întâlneşte cu partidele din coaliţie pentru moţiune şi vizita lui Herman van Rompuy (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mihai Răzvan Ungureanu s-a întâlnit, joi, cu conducerile PDL, UNPR, UDMR, el precizând că va avea discuţii, luni, cu reprezentanţii Grupului parlamentat al minorităţilor naţionale.

Întrebat dacă a făcut apel la mobilizarea parlamentarilor puterii, Ungureanu a răspuns că nu poate să facă acest lucru, dar ideal ar fi ca moţiunea de cenzură să nu treacă. "Eu nu pot să fac apel la mobilizare. O fac şefii partidelor, şefii de grupuri parlamentare. Eu constat situaţia, discut cu partidele din coaliţia care susţine Guvernul şi e natural să fie aşa", a spus premierul.

El a spus că se bucură de faptul că opoziţia vine cu o moţiune de cenzură, adăugând că este prima dată în istoria post-decembristă a României când un guvern primeşte la doar două luni de la instalare un astfel de test deschis.

"E foarte bine că este aşa. Este şi un semn al exprimării democratice, a funcţionării democraţiei din România şi, pe de altă parte, îmi dă şi mie ocazia să mă adresez Parlamentului şi cetăţenilor români", a spus Ungureanu.

Întrebat dacă are emoţii în privinţa moţiunii, premierul a răspuns negativ.

Întrebat dacă a citit textul moţiunii de cenzură, el a răspuns: "Da. Gramatical sau estetic?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici