Ungureanu: Dacă vrem alianţă, trebuie să acceptăm că stăm la masă cu oameni care s-au jignit între ei

Liderul FC Mihai Răzvan Ungureanu afirmă că reprezentanţii FC se vor întâlni în scurt timp cu liderii PNL, apoi cu cei ai PDL, menţionând că are încredere în discuţii, dar orgoliile trebuie lăsate la o parte şi precizând: "Trebuie să acceptăm că vom sta la masă cu oameni care s-au jignit între ei".

676 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Dacă vrem alianţă, trebuie să acceptăm că stăm la masă cu oameni care s-au jignit între ei

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Remus Badea/ Mediafax Foto)

"Trebuie să renunţăm cu toţii la ceva pentru a câştiga împreună. Solicit colegilor din partidele care şi-au desemnat candidat pentru prezidenţiale, adică PDL, PNL şi FC, să nu vorbească despre persoane, ci în sobrietate să discutăm împreună tiparul pe care trebuie să îl îndeplinească viitorul candidat pentru prezidenţiale şi, după ce vom cădea de acord asupra acestui tipar, să îi dam numele", a spus Ungureanu, la sediul FC, într-o declaraţie de presă.

El a arătat liderii dreptei trebuie să înveţe să ierte, precizând că dreapta "nu este nici pro-Traian Băsescu, nici contra Traian Băsescu", ci pro-România.

"Nu există om providenţial care să salveze dreapta sau România. O asemenea soluţie este o iluzie", a spus Ungureanu, precizând că doreşte desemnarea unui candidat unic la prezidneţiale, capabil să susţină reformele, "nu anti-Ponta, ci pentru România".

El a artat că unitatea dreptei "nu se face joi pentru a se desface vineri", ci este un proiect pe termen mediu şi lung. De asemenea, el a mai spus că unitatea dreptei nu se face în jurul unui personaj sau prin excluziune.

Potrivit lui Ungureanu, primul pas pentru succesul în noiembrie 2014 se face prin renunţarea la orgolii.

"Dacă încearcă cineva să folosească acest moment în interes personal, plăteşte politic gestul iresponsabil. Dacă vrem să avem o alianţă, trebuie să acceptăm că vom sta la masă cu oameni care s-au jignit între ei, care la această oră nu au capacitatea să înţeleagă că iertarea este preţul unic pentru ca România să aibă un candidat la prezidenţiale. Liderii dreptei trebuie să înveţe să ierte", a spus Ungureanu.

El nu a acceptat întrebări din partea jurnaliştilor şi nu a dat informaţii despre întâlnirile cu PNL şi cu PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici