Ungureanu, despre o nouă suspendare a lui Băsescu: Mă bucur că e o doză de raţiune şi la unii din USL

Copreşedintele ARD Mihai Răzvan Ungureanu a declarat vineri că o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu ar însemna doar mai multe cheltuieli pentru ţară şi că se bucură că există "o doză de raţiune şi în declaraţiile politice ale unora dintre liderii USL" care susţin că aceasta nu este o prioritate.

164 afișări
Imaginea articolului Ungureanu, despre o nouă suspendare a lui Băsescu: Mă bucur că e o doză de raţiune şi la unii din USL

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Nu vedem care este beneficiul politic, vedem noi cum se adânceşte criza politică gravă din România, repet, într-un context economic extrem de complicat. Un referendum costă, referendumul care a trecut a însemnat cu puţin peste 20 de milioane de euro, sunt bani pe care guvernarea îi ia din buzunarul fiecărui român cent cu cent", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări pe această temă.

El a arătat că suspendarea preşedintelui Băsescu din această vară s-a bazat pe "o mascaradă de motive".

"Mă bucur însă că există o doză de raţiune şi în declaraţiile politice ale unora dintre liderii USL, mai ales din partea PSD dacă nu mă înşel, şi îi felicit că gândesc aşa, că nu o suspendare a preşedintelui reprezintă în momentul de faţă o prioritate. Începe să se vadă clar pentru toată lumea că USL se desparte şi după alte falii şi nu doar după graniţa care în mod firesc există între PSD şi PNL, există şi moderaţi, există şi radicali", a mai spus Ungureanu.

El a arătat că "vocea radicalilor începe să se audă puternic, unii îl înjură gros pe ambasadorul SUA în aceste zile de campanie prezidenţială a SUA, alţii aruncă cu noroi asupra UE".

"Acest grup de radicali este de fapt ceea ce în momentul de faţă dă culoarea politicii româneşti, un gri închis spre negru aşa cum arată în acest moment viitorul României", a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, referindu-se la ideea unei noi suspendări din funcţie a preşedintelui Băsescu, că "mulţi dintre politicienii români ar face bine dacă ar scăpa de obsesia care îi bântuie de dimineaţă până seara".

Fostul premier a fost întrebat dacă este cazul unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu, în contextul în care preşedintele PE, Martin Schulz, i-a îndemnat pe politicienii de la Bucureşti să lase deoparte luptele partizane.

"Cred că trecem de la sârbă la vals, ca să mă exprim elegant. Nu are nicio legătură discursul preşedintelui cu a doua parte a întrebării... E un subiect care mi se pare că este adus în discuţie într-un mod nepotrivit, cred că România şi mediul politic, mulţi dintre politicienii români ar face bine dacă ar scăpa de obsesia care îi bântuie de dimineaţă până seara", a precizat Tăriceanu.

El a mai susţinut că România a fost slăbită în plan european de episodul suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

"O ţară cum este România, care vara trecută a fost în mod predominant măcinată de acest conflict politic major, nu poate să contribuie cu deplinătatea forţelor sale ca problemele europene să-şi găsească o rezolvare. Cu alte cuvinte, noi nu ne putem aduce contribuţia pe care mulţi o aşteaptă pentru că România este într-un fel slăbită în urma acestei situaţii politice pe care am traversat-o în vara trecută", a explicat liderul deputaţilor PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că este de acord cu Crin Antonescu atunci când acesta a spus că nu va fi cazul unei noi suspendări a lui Traian Băsescu, el arătând că, în situaţia în care USL va câştiga peste 50%, numirea premierului USL e singura soluţie de stabilitate.

Premierul a arătat că orice altă soluţie decât desemnarea premierului din partea alianţei care a câştigat ar reprezenta o criză politică de care România nu are nevoie.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat duminică, la emisiunea "După 20 de ani", transmisă de Pro TV, că Traian Băsescu va fi suspendat din nou, la sfârşitul acestui an, respectiv după alegerile parlamentare, dacă nu îl va numi premier pe Victor Ponta, în ipoteza în care USL câştigă alegerile.

Antonescu a precizat că nu crede că acest lucru se va întâmpla şi a menţionat că o nouă suspendare a lui Traian Băsescu nu reprezintă un punct de program al USL, nici declarat, nici nedeclarat.

Întrebat de moderator dacă exclude o nouă suspendare a lui Traian Băsescu în 2013, Antonescu a imaginat scenariul suspendării chiar în 2012, în cazul în care Traian Băsescu ar refuza să ia act de voinţa politică exprimată de electorat la alegerile parlamentare.

Ideea unei noi suspendări din funcţie a preşedintelui Băsescu a fost lansată de către preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici