Ungureanu şi Iohannis, la o cafea într-un hotel din Bucureşti. MRU: Am discutat cu Iohannis şi Blaga, separat, pricipiile constituirii unui partid de dreapta

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a discutat, joi, cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, dar şi cu liderul liberal Klaus Iohannis despre principiile de acţiune pentru constituirea unui partid de centru-dreapta în România şi despre anul electoral 2014.

293 afișări
Imaginea articolului Ungureanu şi Iohannis, la o cafea într-un hotel din Bucureşti. MRU: Am discutat cu Iohannis şi Blaga, separat, pricipiile constituirii unui partid de dreapta

Ungureanu şi Iohannis, la o cafea într-un hotel din Bucureşti. MRU: Am discutat şi politică (Imagine: montaj foto)

"M-am întâlnit cu amândoi, separat, şi au fost discuţii referitoare la felul în care putem contribui la constituirea unui partid de centru-dreapta în România. Am vorbit despre principiile de acţiune şi principiile fondatoare ale unui asemenea partid, am vorbit despre anul electoral 2014 şi despre proiectele pe termen mediu şi lung ale unei asemenea construcţii politice", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a arătat că va discuta cu cei doi lideri în continuare "până în momentul în care vor găsi împreună soluţia optimă pentru o colaborare politică strânsă".

Mihai-Răzvan Ungureanu şi Klaus Iohannis s-au întâlnit, joi după-amiază, într-un hotel din Bucureşti, liderul liberal precizând doar că au băut "o cafea gustoasă", în timp ce preşedintele Forţei Civice a declarat că au discutat şi despre politică.

Întrevederea a avut loc la barul unui hotel din Bucureşti şi a durat peste 30 de minute. După ce au ieşit din bar, Iohannis a spus doar că au băut o cafea gustoasă, în timp ce Ungureanu a recunoscut că au discutat şi subiecte politice.

"A fost o cafea între prieteni. Am discutat şi despre politică, am discutat şi despre ce se întâmplă în ţară în acest moment, de ce trebuie să facem cu toţii. Evident, acesta este subiectul pe care îl avem în principal în atenţie şi în dialogul cu domnul preşedinte Vasile Blaga şi în dialogul cu domnul preşedinte Klaus Iohannis", a spus liderul Forţei Civice.

Întrebat ce rol va avea FC în unificarea dreptei, Ungureanu a precizat că, "principial", partidul nu s-a abătut niciodată de la obiectivul unităţii dreptei. "Cred că n-a existat un moment în care să nu susţin proiectul constituirii unui mare partid în jumătatea dreaptă a scenei politice româneşti, un partid care să se revendice de la grupul PPE şi care să fie, de asemenea, solidar cu celelalte partide din PPE", a spus el.

Referitor la o eventuală fuziune cu PNL, Ungureanu a spus că totul e la stadiul de "discuţii preliminare" şi că nu crede că "există un preţ atât de mare care să nu fie plătit pentru unitatea dreptei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici