Unii lideri PSD anticipează că ar pierde parlamentari dacă rămân în opoziţie - surse

Surse din PSD au declarat, luni, că estimările unor lideri social-democraţi privind eventualele pierderi pe care le-ar suferi partidul în eventualitatea în care rămâne în opoziţie arată că maximum 10-15 parlamentari ar demisiona din partid, pentru a trece în tabăra puterii.

14 afișări
Imaginea articolului Unii lideri PSD anticipează că ar pierde parlamentari dacă rămân în opoziţie - surse

Unii lideri PSD anticipează că ar pierde parlamentari dacă rămân în opoziţie - surse (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit acestor estimări, dintre parlamentarii care ar fi dispuşi să plece din PSD şi să treacă în tabăra puterii, în cazul în care PSD va rămâne în opoziţie, doar o mică parte ar fi lideri din linia întâi a partidului.

Surse din PSD au declarat că, în timpul şedinţei Comitetului Executiv de luni, chiar şi unii adepţi ai apropierii de PNL au exprimat rezerve faţă de propunerea avansată de Mircea Geoană, anume de a face o alianţă cu liberalii şi de a încerca să impună propriul premier.

Rezervele exprimate, mai susţin sursele citate, au fost că, de fapt, concesia liberalilor, ca într-o eventuală alianţă PSD-PNL premierul să fie social-democrat, este iluzorie, întrucât şansele de a-i impune şefului statului varianta PSD-PNL de premier sunt mici.

"Ne-au dat premierul, dar noi nu avem cum să luăm premierul şi nici cum să îl punem, deci nu ne-au dat nimic", a caracterizat unul dintre liderii PSD concluzia prezentată de Geoană după întâlnirea de duminică seara cu conducerea PNL, au mai arătat sursele menţionate.

Acestea au mai afirmat că alternativa prezentată de Geoană la înţelegerea cu PNL a fost o aliere cu PDL la guvernare, cu premier democrat-liberal şi cu paritate de ministere între cele două formaţiuni.

Adrian Năstase, Mircea Geoană, Călin Popescu Tăriceanu şi Bogdan Olteanu au negociat, duminică noaptea, o alianţă PSD-PNL la guvernare, cu Mircea Geoană premier, această ofertă urmând să fie prezentată în şedinţa CExN al PSD, aflată în desfăşurare, relatează cotidianul "Gândul", luni, în ediţia on-line.

Citeşte şi:

Gândul: Năstase, Geoană, Tăriceanu şi Olteanu au negociat duminică noaptea o alianţă PSD-PNL

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici