UNPR: Iulia Motoc a fost candidatul propus de formaţiune pentru Curtea Constituţională

UNPR anunţă că Iulia Motoc - care a primit luni votul Senatului pentru postul de judecător la Curtea Constituţională (CC) - a fost candidatul propus de formaţiune pentru CC.

50 afișări
Imaginea articolului UNPR: Iulia Motoc a fost candidatul propus de formaţiune pentru Curtea Constituţională

UNPR: Iulia Motoc a fost candidatul propus de formaţiune pentru Curtea Constituţională (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Iulia Motoc a primit 71 de voturi în favoarea numirii sale la CC, ea fiiind însă prezentată drept candidat al PDL.

"Doamna Iulia Antoanella Motoc a fost candidatul propus de UNPR pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, ales de Senat. Domnia sa a primit, luni, la Senat, 71 de voturi pentru a fi desemnată judecător la Curtea Constituţională", se arată într-un comunicat al UNPR remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului, Iulia Motoc este o personalitate în domeniul Justiţiei şi Dreptului Constituţional, recunoscută la nivel internaţional. De profesie avocat, este profesor de drept internaţional la Universitatea Bucureşti, membru al Comitetului ONU pentru Drepturile Omului, doctor în drept internaţional public la Universitatea "Paul Cezanne" Aix-Marseille şi doctor în etică la Universitatea Bucureşti.

Contracandidatul Iuliei Motoc a fost liberalul Teodor Meleşcanu, care a primit 65 de voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici