UNPR va strânge semnături pentru susţinerea legii de impozitare a averilor mari şi foarte mari

Preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu, a anunţat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la o reuniune a Uniunii, că începând cu luna ianuarie va fi începută o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea legii privind impozitarea averilor mari şi foarte mari.

319 afișări
Imaginea articolului UNPR va strânge semnături pentru susţinerea legii de impozitare a averilor mari şi foarte mari

UNPR va strânge semnături pentru susţinerea legii de impozitare a averilor mari şi foarte mari (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax foto)

Preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Reuniunea regională a organizaţiilor formaţiunii din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, că proiectul lansat de UNPR în iulie 2010 nu este sprijinit de niciun alt partid parlamentar şi nici de oamenii de afaceri bogaţi din România.

"Sper ca în câteva săptămâni să avem majoritatea parlamentară pentru a trece legea impozitării averilor mari şi foarte mari prin Parlament. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, vom trece din ianuarie la alte mijloace de convingere, ca să nu spun de presiune, şi vom strânge semnături, să întrebăm cetăţenii pe cale referendală, prin internet sau alte forme de consultare publică, dacă sunt de acord cu o astfel de lege. Ar fi trebuit ca românii care au dobândit averi foarte mari să accepte ca o parte minimală a averilor lor să facă parte dintr-un fond de asistenţă socială. Avem probleme enorme în Parlament pentru a promova această lege, nu avem sprijinul niciunui partid politic. Niciunul dintre marii politicieni nu are nici cea mai mică determinare de a se apropia de acest proiect moral. Niciunul dintre marii bogaţi nu este dispus să cedeze costul unei vacanţe de Revelion în străinătate pentru ţara noastră", a spus Diaconescu.

Potrivit acestuia, legea este, în principiu, susţinută, şi face parte din protocolul coaliţiei, dar de un an şi jumătate încrederea în acest act normativ nu se concretizează şi în vot.

"În Senat, legea a fost respinsă, ceea ce nu este deloc convingător pentru o societate care vrea să îşi bazeze atitudinea parlamentară pe solidaritate şi egalitate de şanse. Este inadmisibil să cerem de la stat şi de la alţii solidaritate în condiţiile în care fiecare dintre noi ne gândim doar la propria agendă", a spus liderul UNPR.

Cristian Diaconescu a afirmat că, potrivit unor estimări, în urma impozitării averilor mari s-ar colecta 9 miliarde de euro într-o perioadă de trei ani.

La reuniune au participat preşedinţii UNPR Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu, secretarul general adjunct Ion Toma, vicepreşedinţi, primari şi membri ai conducerii UNPR, Şerban Mihăilescu, Antonie Solomon, Cristian Popescu Piedone, Vasile Soporan.

La manifestare au participat peste 1.200 de lideri locali şi membri din judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici