USR acuză PSD şi PNL de ”o înţelegere iresponsabilă pentru viitorul copiilor”

  • USR acuză PSD şi PNL de ”o înţelegere iresponsabilă pentru viitorul copiilor”, întrucât încearcă să blocheze predarea educaţiei sexuale în şcoli
  • Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea USR pentru derularea sistematică a cursurilor de informare a elevilor.
693 afișări
Imaginea articolului USR acuză PSD şi PNL de ”o înţelegere iresponsabilă pentru viitorul copiilor”

USR acuză PSD şi PNL de ”o înţelegere iresponsabilă pentru viitorul copiilor”

USR acuză PSD şi PNL de ”o înţelegere iresponsabilă pentru viitorul copiilor”, întrucât încearcă să blocheze predarea educaţiei sexuale în şcoli, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea USR pentru derularea sistematică a cursurilor de informare a elevilor.

”PSD şi PNL au făcut o nouă înţelegere iresponsabilă, de această dată pentru viitorul copiiilor! Vor să blocheze predarea educaţiei pentru sănătate în şcoli, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea USR pentru derularea sistematică a cursurilor de informare a elevilor. Mai mulţi parlamentari PSD şi PNL, printre care Titus Corlăţean şi Robert Sighiartău, au introdus într-un proiect de lege care avea alt scop, o serie de modificări care practic blochează cursurile de educaţie pentru sănătate în şcoli”, transmit liderii USR.

Ei susţin că, în forma actuală, legea USR poate scădea, în viitor, numărul minorelor devenite mame şi al avorturilor în rândul tinerelor.

”În prezent, România este ţara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană. În vreme ce în ţările europene educaţia pentru sănătate este obligatorie, în România opţionalul nu a fost realizat în multe şcoli, iar copiii nu au avut acces la informaţii corecte, din surse sigure, cu privire la nutriţie, sănătate, sexualitate, cu scopul de a încuraja prevenţia bolilor. Un studiu realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii arată că există o corelaţie directă între vârsta precoce a mamei şi lipsa accesului la educaţie sanitară. Astfel, şase din zece mame adolescente nu au avut niciodată acces la informaţii privind sănătatea reproducerii sau educaţiei sexuale. USR consideră că elevii din România nu pot rămâne captivi mentalităţilor învechite ale parlamentarilor care de 30 de ani nu fac din educaţie o prioritate pentru a oferi copiilor mai multe şanse de reuşită în viaţă”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici