USR cere declasificarea raportului prezentat de Carmen Dan privind protestul din 10 august, „în caz contrar va ataca decizia în instanţă”

Uniunea Salvaţi România, a transmis, luni, pe Facebook că ministrul de Interne, Carmen Dan, ar trebui să răspundă la mai multe întrebări despre mitingul din 10 august. Partidul îi cere ministrului declasificarea raportului prezentat, „ în caz contrar va ataca decizia în instanţă”.

514 afișări
Imaginea articolului USR cere declasificarea raportului prezentat de Carmen Dan privind protestul din 10 august, „în caz contrar va ataca decizia în instanţă”

USR cere declasificarea raportului prezentat de Carmen Dan privind protestul din 10 august, „în caz contrar va ataca decizia în instanţă”

"Carmen Dan a fugit de la conferinţa de presă de ieri ca să nu răspundă la întrebările jurnaliştilor. Va fi obligată să răspundă, mâine (marţi - n.r.), în faţa Comisiei de apărare din Parlament. 1. De ce şi-a întrerupt concediul şi a fost la sediul MAI în seara de 10 august, dacă nu influenţat în niciun fel în intervenţia jandarmeriei? 2. Unităţile teritoriale ale jandarmeriei se dislocă la ordinul Ministrului de Interne. A dat ordinul pentru deplasarea la Bucureşti a unităţilor din Dolj şi Prahova şi alte 2 judeţe. Dacă da, de ce? 3. A avut în seara de 10 august convorbiri/mesaje în orice formă, cu Cazan, Sindile, Paraschiv? Dacă da, care e conţinutul acestora? 4. S-a întrunit, chiar şi informal, un comitet operativ pentru mitingul din 10 august? Dacă a fost informal, există documente oficiale care să consemneze ce s-a discutat/decis? 5. Cine a decis clasificarea ca secret de serviciu a raportului şi de ce dacă informaţiile de la serviciile de informaţii erau doar generalităţi?", au transmis, luni reprezentanţii USR pe pagina oficială de Facebook.

Uniunea Salvaţi România îi cere ministrului de Interne şi declasificarea raportului asupra evenimentelor din 10 august, în caz contrar, formaţiunea va ataca în instanţă refuzul ministrului Carmen Dan.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici