USR cere o condiţie specială pentru ca românii din străinătate să poată vota la parlamentare. Care este aceasta

  • Românii din străinătate ar putea avea la dispoziţie două zile pentru a vota la alegerile parlamentare din acest an
  • Numărul de parlamentari de Diaspora ar putea să fie mărit la 10 deputaţi şi 4 senatori, potrivit unei propuneri legislative depusă de senatorul USR Radu Mihail.
714 afișări
Imaginea articolului USR cere o condiţie specială pentru ca românii din străinătate să poată vota la parlamentare. Care este aceasta

USR cere o condiţie specială pentru ca românii din străinătate să poată vota la parlamentare

Românii din străinătate ar putea avea la dispoziţie două zile pentru a vota la alegerile parlamentare din acest an, iar numărul de parlamentari de Diaspora ar putea să fie mărit la 10 deputaţi şi 4 senatori, potrivit unei propuneri legislative depusă de senatorul USR Radu Mihail.

„Senatorul USR de Diaspora, Radu Mihail, a depus o propunere legislativă pentru îmbunătăţrea condiţiilor de vot în Diaspora şi reprezentarea corectă a românilor de pretutindeni în Parlamentul României. Conform noii propuneri legislative, românii din diaspora vor avea la dispoziţie două zile pentru a vota la alegerile parlamentare din acest an, astfel încât cetăţenii să voteze în siguranţă şi să fie evitate cozile de la secţiile de votare din străinătate”, informează USR.

Potrivit formaţiunii, propunerea legislativă asigură şi aplicarea corectă a normei de reprezentare pentru Diaspora, urmând ca numărul de parlamentari de Diaspora să fie mărit la 10 deputaţi şi 4 senatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici