USR îi întoarce replica lui Dragnea şi-l provoacă să deblocheze PROIECTUL privind abrogarea pensiilor speciale, după o promisiune de campanie

Liderul deputaţilor USR Cristina Prună i-a transmis, joi, o scrisoare deschisă preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea în care îi cere să pună pe ordinea de zi proiectul de lege al USR privind abrogarea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor militare şi ale magistraţilor.

1873 afișări
Imaginea articolului USR îi întoarce replica lui Dragnea şi-l provoacă să deblocheze PROIECTUL privind abrogarea pensiilor speciale, după o promisiune de campanie

USR a preluat ideea de la Dragnea şi-l provoacă să deblocheze PROIECTUL privind abrogarea pensiilor speciale

„Domnii Iordache, Nicolicea şi Simonis au făcut tot ce le-a stat în putere ca să blocheze acest proiect. Am văzut, însă, că domnul Liviu Dragnea a devenit un mare susţinător, peste noapte, al eliminării pensiilor speciale pentru parlamentari. Noi cerem să fie eliminate cu totul, pentru că aşa este corect! De ce trebuie să fie unii mai speciali decât alţii? În acest sens, i-am adresat o scrisoare deschisă în care i-am amintit domnului Dragnea despre acest proiect de lege al USR. Noi chiar luptăm pentru eliminarea acestui dublu standard, fără a fi impresionaţi că vin alegerile şi trebuie să dăm bine în faţa camerelor”, a declarat deputatul USR Cristina Prună, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX:.

Scrisoarea deschisă în integralitate:

„Stimate domnule preşedinte al Camerei Deputaţilor,

În calitate de lider al grupului parlamentar USR de la Camera Deputaţilor, am cerut, de la începutul acestei sesiuni parlamentare, de peste 15 ori în şedinţele Biroului Permanent şi de plen, punerea pe ordinea de zi a proiectului de lege al USR PL-x 166/2018 care prevede abrogarea pensiilor speciale. Este o măsură mult prea importantă pentru a fi ţinută la sertar!

Domnii Eugen Nicolicea, Florin Iordache şi Alfred Simonis au refuzat, însă, cu obstinaţie acest lucru. Au respins orice iniţiativă de acest gen de fiecare dată când au avut ocazia şi am fost inclusiv apostrofată şi sancţionată pentru că am îndrăznit să fac acest lucru.

Domnule preşedinte al Camerei Deputaţilor, am luat notă de afirmaţiile dumneavoastră din spaţiul public şi mă bucur că sunteţi de acord ca pensiile speciale să nu mai fie încasate de parlamentari. Noi cerem să fie eliminate pentru toţi pensionarii „speciali”, fie că ei sunt, sau nu, deputaţi sau senatori.

Trebuie să privim cu curaj acest proiect de lege şi să nu fim meschini, ascunzându-ne după cuvinte meşteşugite. USR vrea aceeaşi măsură pentru toată lumea, iar acest lucru trebuie să înceapă cu eliminarea acestei risipe de bani publici care ar putea contribui la proiecte de dezvoltare pentru toţi românii, în ţara noastră.

Aţi spus în nenumărate rânduri că dumneavoastră sunteţi un om al dialogului şi că vă doriţi consens. Noi am făcut primul pas. Am propus un proiect astfel încât să începem analiza şi dezbaterea acestui sistem inechitabil. Vrem o regândire a lui, ţinând seama de munca grea şi periculoasă pe care o depun unii dintre cei care beneficiază de acest sistem. Avem chiar propuneri concrete în acest sens! Pensiile ar trebui să fie acordate pe principiul contributivităţii, nu pentru că unii sunt mai speciali decât cei care trăiesc cu 600 lei pensie/lună. Mă gândesc că până şi dumneavoastră nu vi s-ar părea normal ca cineva să încaseze aproape 67.000 lei pe lună. Poate mă înşel, dar aveţi şansa să arătaţi tuturor care este poziţia dumneavoastră!

Domnule Dragnea, noi suntem cei care luptăm cu adevărat împotriva dublului standard din care v-aţi făcut un laitmotiv de campanie. Arătaţi şi dumneavoastră aceeaşi consideraţie pentru că nu vă cer decât un singur lucru. Transmiteţi azi, public, un mesaj ferm, colegilor din coaliţia PSD-ALDE-UDMR pentru ca marţi, la prima şedinţă a Biroului Permanent, să pună pe ordinea de zi proiectul de eliminare a pensiilor speciale, pentru a fi, apoi, supus votului în Parlament.

Pensiile speciale trebuie eliminate pentru că nu trebuie să mai permitem ca în România să mai avem acest dublu standard”.

Demersul USR vine în contextul în care Liviu Dragnea a declarat, marţi, că a renunţat la pensia specială de parlamentar, precizând că aceasta este o problemă sensibilă care trebuie abordată „frontal”. Liderul PSD a adăugat că pensia specială trebuie eliminată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici