USR îl cheamă pe ministrul Tîlvăr să dea explicaţii privind prăbuşirea dronelor ruseşti în Tulcea

Senatorii USR au depus, marţi, o solicitare de chemare a ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, în Parlament, pentru a da explicaţii privind prăbuşirea dronelor ruseşti pe teritoriul României şi pregătirea ţării noastre în contextul războiului de la graniţă: „PSD şi PNL refuză să transmită cererea”.

169 afișări
Imaginea articolului USR îl cheamă pe ministrul Tîlvăr să dea explicaţii privind prăbuşirea dronelor ruseşti în Tulcea

USR îl cheamă pe ministrul Tîlvăr să dea explicaţii privind prăbuşirea dronelor ruseşti în Tulcea

„Este un abuz grav şi o încălcare a normelor democratice din Parlament. De când sunt senator, nu am mai întâlnit ca unui grup parlamentar să i se refuze o cerere de chemare la Ora Guvernului şi arată clar ce tip de guvernare promovează PSD-PNL şi preşedintele Iohannis. Bâlbele în lanţ ale ministrului apărării şi ale preşedintelui ţării au făcut de ruşine România şi au demonstrat că numirea lui Tîlvăr la apărare a fost catastrofală, încă una dintr-un şir de numiri nefericite în guvernarea PSD-PNL”, spune liderul senatorilor USR Radu Mihail.

Senatorii USR consideră că Angel Tîlvăr trebuie să prezinte măsurile luate de Ministerul Apărării Naţionale pentru protejarea siguranţei cetăţenilor români din zona Deltei Dunării în contextul atacurilor criminale ale Federaţiiei Ruse asupra porturilor ucrainene Izmail şi Reni, soldate cu căderea pe teritoriul României a unor fragmente ale unor drone folosite de armata rusă.

De asemenea, senatorii USR doresc ca ministrul Tîlvăr să prezinte Senatului şi stadiul implementării măsurilor de înzestrare a Armatei, în special cu tehnică şi mijloace menite să întărească capacitatea de luptă a forţelor armate în zona Mării Negre.

„Avem un război la graniţă. Marea Neagră este teatru de război, dar preşedintele Iohannis se duce în Deltă doar ca turist, iar armata nu reuşeşte să găsească rămăşiţele a două drone pe care localnicii le-au localizat după o oră, asta este realitatea necoafată a guvernării PSD-PNL, susţinută de Klaus Werner Iohannis”, mai spune Radu Mihail.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici